Ajoneuvot | Pariisi 2018 | Uutinen | 17.9.2018

Toyota Yaristelee erikoismalleilla: GR Sport ja Y20 Edition

Toyota Yaris piristää mallistoa peräti kahden erikoismallin voimin: Y20 Edition haikailee alkuperäisen Yaris-mallin tyylin perään, GR Sportin katsellessa ihaillen räväkkää GRMN-sporttimallia.

Jaa artikkeli

Toyotan tutuksi tullut pikkuauto Yaris täyttää jo 20 vuotta, sillä malli esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä 1998. Siitä syystä johtuen mallista nähdään kaksikymppisiä juhlistava Y20 Edition, joka esitellään, arvasitte oikein, Pariisin autonäyttelyssä 2018.

Toinen erikoismalli taasen ammentaa rajoitetun erän Yaris GRMN:n opeista. Pelkkien kosmeettisten päivitysten lisäksi sporttiviilausta on luvassa myös Yariksen ajettavuuteen.

Juhlamalli Y20 Edition

Toyota Yaristelee erikoismalleilla: GR Sport ja Y20 Edition

Toyotalle Yaris on ollut eurooppalainen menestystarina. Yariksen 20-vuotista taivalta juhlitaan samalla kullanvärisellä metallivärillä kuin alkuperäistä Yarista 1998, mutta kolmannen mallipolven versiossa luvassa on tummanharmaa katto trendikästä kaksivärisyyttä ajatellen. Tarjolla on lisäksi hopea, helmenvalkoinen ja musta katto sekä kaikki normaalit mallistovärit.

Tummanharmaata on käytetty vapaasti muutenkin, sillä kylkilistat, etusäleikkö, sivupeilien kuoret, sumuvalojen kehykset, haineväantenni ovat saaneet väriä osakseen. Tummasävyisiä ovat myös 16-tuumaiset vanteet ja takaikkunat ovat nekin tummennetut. Jännittävää harmaata on käytetty liberaalisti myös sisustan värityksessä ja yksityiskohdissa.

Pelkkien värien lisäksi Y20 Edition käsittää Yariksen uuden multimediajärjestelmän, joka helpottaa älypuhelinintegraatiota. Järjestelmää voidaan ohjata kosketuseleiden lisäksi puhekomennoilla.

Varustetasoissa ajatellen Y20 Edition asettuu suositun Activen yläpuolelle. Suomeen Y20 Edition rantautuu vuodenvaihteen tienoilla.

Sähäkämpi GR Sport

Toinen Yaris-uutuus on GR Sport, joka lainaa parhaita paloja räväkästä GRMN-erikoismallista. Yaris GR-S lainaa GRMN:n ideoista esimerkiksi Sachs Performancen iskunvaimentimet ja jäykemmän kallistuksenvakaajan. Mallissa on myös erityiset 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, jotka ovat saaneet GRMN:stä tutun Bridgestone Potenza RE50 -rengastuksen 205/45R17-koossa.

Toyota Yaristelee erikoismalleilla: GR Sport ja Y20 Edition

Muutosten ansiosta Yaris GR-S kulkee 11 mm perusmallia matalammalla ja katu-uskottavuuden kannalta kriittinen pyörän ja lokasuoja välinen rakokin vähenee 18 millimetrillä. Mallissa on aina Yariksen tavallinen 1,5-litraiseen polttomoottoriin perustuva hybridivoimalinja, joten GRMN:n maukas moottorivaihtoehto ei periydy pikkusporttiin.

Toyota Yaristelee erikoismalleilla: GR Sport ja Y20 Edition

Jos Y20 Edition uskoi tummanharmaaseen, on GR Sportissa luvassa valtaisa määrä mustia yksityiskohtia kyljistä keulaan ja haineväantenniin. Ajovalot ovat GR Sportin yksinoikeusmalli, niidenkin saadessa mustia ehosteita. Lisävarustelistalta löytyy etu- ja takapuskuriin sijoitettavat punaiset tarrat sporttisen ulkonäön loppusilaukseksi.

Sisätiloissa luvassa on Gazoo Racing -logoja, etuistuinten ultrasuede-verhoilua, GRMN:stä tuttu pienempi ratti sekä muita jännittäviä yksityiskohtia lattiamatoista alkaen.

Yaris GR Sport on samalla ensimmäinen GR Sport -mallisarjan Toyota Euroopassa. Suomessa Yaris GR-S nähdään keväällä 2019 ja varsinaisesti molemmat uudet Yarikset esitellään Pariisin autonäyttelyssä muutaman viikon kuluttua.

Toyota Yaristelee erikoismalleilla: GR Sport ja Y20 Edition

Lähde ja kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Keskustelu