Ajoneuvot Uutinen 16.9.2015

Tulossa: Volkswagenin tähtenä uusi Tiguan

Katumaasturi saapuu myös ladattavana GTE-hybridinä.

Ehdottomasti Volkswagen-konsernin merkittävin uutuus on uusi Tiguan, joka korvaa jo vuonna 2007 esitellyn ensimmäisen sukupolven. Pitkän mallisukupolven vuoksi uudistukset ovat tavallista suurempia: MQB-pohjalevyyn siirtyvän Tiguanin akseliväli kasvaa 77 millimetriä ja kokonaispituus 60 milliä. Auton aktiivinen turvallisuusvarustelu kasvaa merkittävästi, sillä muun muassa kaistavahti on nyt vakiovaruste.

VW_IAA-2

Tiguanin ensimmäisen sukupolven pyöreät linjat ovat vaihtuneet Volkswagenin nykytyylin mukaisiksi selkeän määrätietoisiksi muodoiksi. Keulasta auto on todella helposti tunnistettava, mutta takavaloista löytyy Volkswagenille uusia muotoja.

VW_IAA-4

Tiguan-malliston huipulla on Passatista tuttu 240 hevosvoimainen tuplaturbodiesel. Autosta esiteltiin myös ladattava GTE-hybridi, jonka tekniikka on perua vastaavasta Golf ja Passat –mallista. Tiguanin odotetaan saapuvan Suomen markkinoille ensikesänä.

VW_IAA-6

Golf GTI:stä on totuttu näkemään erikoismalleja merkkivuosin, ja niin tapahtui tälläkin kertaa. Golf GTI Clubsport juhlistaa mallin 40-vuotisjuhlia 265 hevosvoimaisella versiolla. Lisähevosvoimia on 35 enemmän kuin tavallisessa Performance Packillä varustetussa GTI:ssä.


VW_IAA-1

Lisäksi Volkswagen esitteli Touran-tila-autosta urheilullisemman R-Line-varustetason.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat