16.9.2015

Tulossa: Volkswagenin tähtenä uusi Tiguan

Katumaasturi saapuu myös ladattavana GTE-hybridinä.

Ehdottomasti Volkswagen-konsernin merkittävin uutuus on uusi Tiguan, joka korvaa jo vuonna 2007 esitellyn ensimmäisen sukupolven. Pitkän mallisukupolven vuoksi uudistukset ovat tavallista suurempia: MQB-pohjalevyyn siirtyvän Tiguanin akseliväli kasvaa 77 millimetriä ja kokonaispituus 60 milliä. Auton aktiivinen turvallisuusvarustelu kasvaa merkittävästi, sillä muun muassa kaistavahti on nyt vakiovaruste.

Tiguanin ensimmäisen sukupolven pyöreät linjat ovat vaihtuneet Volkswagenin nykytyylin mukaisiksi selkeän määrätietoisiksi muodoiksi. Keulasta auto on todella helposti tunnistettava, mutta takavaloista löytyy Volkswagenille uusia muotoja.

Tiguan-malliston huipulla on Passatista tuttu 240 hevosvoimainen tuplaturbodiesel. Autosta esiteltiin myös ladattava GTE-hybridi, jonka tekniikka on perua vastaavasta Golf ja Passat –mallista. Tiguanin odotetaan saapuvan Suomen markkinoille ensikesänä.

Golf GTI:stä on totuttu näkemään erikoismalleja merkkivuosin, ja niin tapahtui tälläkin kertaa. Golf GTI Clubsport juhlistaa mallin 40-vuotisjuhlia 265 hevosvoimaisella versiolla. Lisähevosvoimia on 35 enemmän kuin tavallisessa Performance Packillä varustetussa GTI:ssä.


Lisäksi Volkswagen esitteli Touran-tila-autosta urheilullisemman R-Line-varustetason.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat