Ajoneuvot | Esittely | Pariisi 2018 | 3.10.2018

Tyyliä ja tuunausta: Hyundai i30 Fastback N ja N-osaston maailmanvalloitus

Jopa Hyundai on yllättynyt N-sporttibrändin menestyksestä, joten rintamalta kuullaan lähiaikoina lisää.

Jaa artikkeli

Viime vuonna esitelty Hyundai i30 N oli korealaisvalmistajan myrskyvaroitus sporttisten katuautojen luokkaan. Loistava kokonaisuus on pistänyt kilpakumppanit tekemään töitä lounaansa eteen ja poikinut samalla Euroopassa 3 000 kauppaa yksin tämän vuoden alkupuoliskolla.

Hyundai i30 Fastback N

Luonnollisesti menestystarinan rautaa kannattaa takoa silloin, kun se on kuumaa. Erikoisten ovien sisarmalli Veloster N on ylittänyt merkin odotukset kuusinkertaisesti kotimarkkinoilla Koreassa ja malli on pian tulossa myyntiin myös Yhdysvalloissa. Euroopassa mallistoa laajennetaan parillakin eri keinolla, joista mielenkiintoisin on i30 Fastback N.

Hyundai i30 Fastback N

Resepti on toki tuttu: yhdistetään N-osaston taika ja Fastback-mallin linjakas kori. Luvassa tuskin on suuria yllätyksiä, mutta paukkuputkisen sportin ja sulavakattoisen herrasmieslookin yhdistelmä on taatusti jotain uutta C-segmentissä. Suomessa tilauskirjassa on jo nimiä ja ensimmäisiä autoja nähtäneen joskus vuodenvaihteen tienoilla.

Hyundai i30 Fastback N

N-osaston temppuja nähdään muutenkin Hyundain mallistossa. Tavalliseen i30-mallistoon saapuu tarjolle N Line -varusteita, joten esimerkiksi istuimet voidaan lainata varsinaisesta N-mallista. Hyundain vihjausten mukaan osa varusteista vaikuttaa jopa ajettavuuteen, joten N Line saattaa selviytyä kilpakumppaneitaan pidemmälle katu-uskottavuuden puolelle.

Hyundai i30 Fastback N

Erityisen ylpeänä Hyundailla oltiin järeämmästä i30 N Option -esittelyautosta. Valmistaja on tuomassa tarjolle noin 25 erilaista viritysosaa i30-malleihin. Huomattavampia varusteita ovat esimerkiksi CPK-hiilikuitukomposiitista valmistettu konepeite sekä komea N-logolla varustettu takaspoileri.

Hyundai i30 Fastback N

– Tämä ei ole vain koriste, se myös toimii, kommentoi Hyundain sporttimalleista ja moottoriurheilusta vastaava Thomas Schemera.

Schmera kommentoi samalla, että N-osaston tekemisistä kuullaan lisää jo lähivuosina. Suunnitelmissa on ainakin niin sanottu halo-malli, lippulaiva, joka edustaa jälleen asioita, joita Hyundailta ei osata odottaa. Kysyttäessä onko kyse varta vasten suunnitellusta mallista vai jonkin valmiin mallin N-käsittelystä Schmera kierteli aihetta korostetusti.

Hyundai i30 Fastback N

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu