Opel Insignia Country Tourer

Ajoneuvot Autonäyttely Esittely Frankfurt 2017 Uutinen 13.9.2017

Uusi Insignia avaa mökkikauden: Opel Insignia Country Tourer

Opelin Insignia-mallisto alkaa näyttää valmiilta, sillä myös Country Tourer uudistuu odotetusti.

Insignia GSi:n kannoilla Opelin lippulaivamallisto täydentyy vielä mökkifarkkusegmenttiin saapuvalla uudella Insignia Country Tourerilla. Insignian sukupolvenvaihdoksen tavoin ero edeltäneeseen Country Toureriin on merkittävä. Aina nelivetoinen ja korotettu versio uudesta Sports Tourer -farkusta vetoaa varmasti pikitieltä silloin tällöin poistuviin.

Opel Insignia Country Tourer

Opel Insignia Country Tourer jatkaa siis siitä, mihin perusmallinen farmariversio jäi. Tuttuun tapaan jämäkämpää ilmettä on haettu mustilla muovihelmoilla ja pyöränkaarien koristeilla, ja alleajosuojat edessä ja takana ovat hopeanväriset. Maavaraa on korotettu 20 millimetrillä, joten Country Tourer menee ulkonäköä pidemmälle.

Moottorivaihtoehtoina Insignia Country Tourerissa on 2,0-litrainen turbodiesel (210 hv, 7,2 l/100 km) ja 2,0-litrainen bensiiniturbo (260 hv, 8,9 l/100 km). Molempien moottorivaihtoehtojen parina on 8-vaihteinen automaatti. Pirteän Opel Insignia GSi:n tavoin käytössä on GKN:n valmistama Twinster-nelivetojärjestelmä, joka pystyy monilevykytkinten ansiosta ohjaamaan voimaa jommalle kummalle takarenkaalle aliohjaamisen hillitsemiseksi.

Opel Insignia Country Tourer

92 millimetriä pidentyneen akselivälin ansiosta tarjolla on reilusti tavaratilaa, sillä takaistuimet kaadettuna autoon mahtuu peräti 1 665 litraa matkatavaraa. Takaistuimet kaatuvat suhteessa 40/20/40. Lisäksi Insignia Country Tourerin vakiovarusteiset kattokaiteet on suunniteltu jopa 100 kilogramman kuormalle.

Muilta osin Opel Insignia Country Tourer jatkaa Insignia-malliston hyvillä eväillä niin turva- kuin mukavuusvarustelun osalta. Tarjolla on luonnollisesti myös Opel OnStar -palvelu, jolta voi tiedustella mökkivarauksen pettäessä lähintä hotellia ja parkkipaikkaa.

Opel Insignia Country Tourer

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat