GasGas MotoGP 2023

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 1.9.2022

Uusi moottoripyörämerkki mukaan MotoGP-luokkaan kaudeksi 2023

Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokka MotoGP saa ensi vuodeksi mukaan uuden merkin, kun tulipunainen GasGas ajaa lähtöruudukkoon.

Espanjalaislähtöinen GasGas tunnetaan offroad- ja trial-pyöristään, mutta vuonna 2019 itävaltalainen KTM hankki GasGasin omistukseensa ja siitä lähtien mallistoa on laajennettu johdonmukaisesti maastosta myös kestopäällysteelle.

GasGas MotoGP 2023

Aivan uusi merkki ei GasGas MotoGP-varikoilla ole, sillä merkki on osallistuu jo nyt Moto3- ja Moto2-luokkien MM-sarjaan Jorge Martinezin Aspar-tiimien ajokkina. Molemmissa luokissa Aspar kilpailee kolmen kuljettajan voimin.

Osana KTM-konsernia GasGas tietysti hyödyntää synergiaa tekniikan suhteen emoyhtiönsä kanssa. KTM on osallistunut MotoGP-luokkaan jo kauden 2016 päätösosakilpailusta lähtien, jolloin KTM debytoi Valenciassa Mika Kallion ajaman RC16-ajokin kanssa. Tämän vuoden Silverstonen GP:ssä KTM juhli sadatta MotoGP-luokan kilpailuunsa.

GasGas MotoGP 2023

Kaudesta 2019 alkaen KTM:n tehdastiimin eli Red Bull KTM Factory Racingin ohella MotoGP-luokassa on nähty toinenkin KTM-tiimi, Red Bull KTM Tech3. Ensi kaudeksi Tech3 vaihtuu GasGasiksi, eli pyörät ovat perustekniikaltaan käytännössä identtiset KTM:n tehdastiimin RC16-pyörien kanssa, mutta KTM:n oranssi väri on GasGasissa korvattu punaisella.

MotoGP:ssä kilpaillaan prototyyppipyörillä, ja tehtaat kertovat hyvin rajoitetusti pyörien tekniikasta julkisuuteen. RC16-pyörän sydämenä on kuusitoistaventtiilinen V4-moottori, jonka iskutilavuus on sääntöjen sallima maksimi eli 1000 kuutiosenttimetriä. Tehoksi kerrotaan yli 265 hevosvoimaa ja maksimikierrosluvuksi 18 500 kierrosta minuutissa. Vaihteita on kuusi. Sääntöjen mukaisesti tankin tilavuus on 22 litraa ja pyörän painoksi kerrotaan 160 kilogrammaa.

GasGas MotoGP 2023

Ensi kaudella GasGasin tehdastiimi kilpailee kahdella kuljettajalla MotoGP-luokassa. Samalla kun GasGasin osallistuminen julkistettiin, kerrottiin että nykyinen Repsol Hondan tehdaskuljettaja Pol Espargaro siirtyy GasGasille kaksivuotisella sopimuksella.

Toista kuljettajaa ei ole vielä vahvistettu, mutta vahvojen huhujen mukaan toisen pyörän satulaan istuisi joko tämän vuoden Moto2-maailmanmestaruudesta tiukasti taisteleva Red Bull KTM Ajon Augusto Fernandez tai viime vuonna Moto2-luokan maailmanmestaruuden samaisessa Aki Ajon tiimissä voittanut Remy Gardner.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat