uusi Audi Q3

Ajoneuvot Uutinen 25.7.2018

Voihan pikkuveljen hammasraudat: uusi Audi Q3 irvistää kuin Q8

Toisen sukupolven Audi Q3 tuo suosittuun kompaktiin katumaasturiin lisää tilaa ja teknologiaa.

Audi Q3 on ollut saksalaismerkille melkoinen menestys, sillä vuonna 2011 esitelty ensimmäinen mallipolvi ennätti kerätä komean 1,1 miljoonan auton myynnin vajaassa seitsemässä vuodessa. Niinpä toisen mallipolven pääasiallinen viesti on ”enemmän samaa”, mutta muutoksiakin on toki tehty. Samalla Q3 liittyy Audin tämän vuoden mallistovyörytykseen.

uusi Audi Q3

Pituutta Audi Q3 on venynyt 97 mm (nyt 4 485 mm), leveyttä on kertynyt 18 mm lisää ja jännittävästi auto on 5 mm edeltäjäänsä matalampi. Samalla akseliväli on kasvanut 77 millimetrillä. Audin mukaan kokomuutos auttaa sijoittamaan Q3:n paremmin Q5:n ja ilmeikkään Q2:n väliin. Samalla kasvusuunta näkyy positiivisesti sisätiloissa. Pinnan alla uusi Q3 perustuu MQB A2 -pohjarakenteeseen esimerkiksi Volkswagen Tiguanin tavoin.

uusi Audi Q3

Ulkoisesti kyse on vaivihkaisesta kehittymisestä Audin uutta kulmikkaampaa tyyliä kohti. Suurin muutos on keulassa, jossa Q3 irvistää nyt Q8:n tavoin ristikkomaskin voimin. Muuten muutokset ovat olleet rauhallisempia, pyöreyden aikakauden väistyessä kulmaviivaimen tieltä. Ajovaloissa päivän sana ovat isommista malleista tutut ledit ja vannekokoja on saatavilla aina 17 tuumasta 20 tuumaan. Takapuskurin mielenkiintoisin yksityiskohta on näkyvien pakoputkien puuttuminen, jolla on raivattu tilaa sensoreille ja vetokoukkumahdollisuudelle.

uusi Audi Q3

Sisällä tyyli on tuttua tämän hetken Audia. Virtuaalimittaristo on vakiovaruste, joskin saatavilla kahtena eri versiona, ja se hallitsee kojelaudan tietotulvaa yhdessä kosketuspohjaisen MMI-näytön kanssa. Isommista sedaneista poiketen ilmastointia hallitaan vielä klassisesti napein ja nupein. Takaistuimet kaatuvat vakiovarusteisesti kolmessa osassa (40/20/40) ja pituussäädön lisäksi takapenkin selkänojille on peräti seitsemän eri kallistuskulmaa.

uusi Audi Q3

Samalla tavaratilassa on suoritettu ihmeitä, sillä istuimista riippuen tavaratilaa on 530–675 litraa, peräti 215 litraa aiempaa enemmän, ja takaistuimet kaadettuna sälää voi kerätä jopa 1 525 litran edestä. Pienempinä parannuksina hattuhyllyn voi varastoida tavaratilan pohjan alle ja sillä välin tavaratilan pohja pysyy itsestään ylhäällä.

uusi Audi Q3

Euroopassa Audi Q3 nähdään aluksi kolmen bensiinimoottorin ja yhden dieselin voimin. Dieselinä on 2,0-litrainen 150 hevosvoiman 35 TDI, joka nähdään alussa nelivedon ja manuaalivaihteiston parina, etuvedon, S tronic -automaattivaihteiston ja 190 hevosvoiman (40 TDI?) version seuratessa myöhemmin.

Bensiinimalleja ovat 1,5-litrainen 35 TFSI ja 2,0-litraiseen perustuvat 40 TFSI ja 45 TFSI. Pienin moottori tulee tarjolle 150 hevosvoiman etuvetona ja sen vaihteistona on alkuvaiheessa 7-vaihteinen S tronic -automaatti. Suuremmat bensiinimoottorit ovat quattro with ultra -nelivedolla ja samalla automaativaihteistolla varustettuja, 40 TFSI:n ollessa 190 hv ja 45 TFSI:n ollessa 230 hv.

uusi Audi Q3

Uusi toisen polven Audi Q3 saapuu Euroopassa myyntiin marraskuussa 2018.

Lähteet: Audi, Car Magazine Kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat