Volkswagen logo

Ajoneuvot Uutinen 14.3.2019

Volkswagen valmistautuu sähköiseen tulevaisuuteen – vähentää 7 000 työpaikkaa

Autovalmistaja Volkswagen tähtää parempaan tulokseen mittaviin säästöin. Henkilöstöä vähennetään jopa 7 000.

Autovalmistaja Volkswagen kertoo tuoreesta kulujahdista ja valmistautumisesta sähköiseen autonvalmistukseen.  Tämä tarkoittaa enimmillään 7 000 työpaikan vähentämistä vuoteen 2023 mennessä. Vähimmillään vähennyksen arvoidaan olevan 5 000 työpaikan verran. Ratkaisujen turvin yhtiö laskee säästävänsä 5,9 miljardia euroa.

– Henkiöstökulut ovat suuri huolenaihe, toimitusjohtaja Herbert Diess myöntää Automotive News Europen mukaan.

Muutokset on tarkoitus toteuttaa ilman mittavia irtisanomisia muun muassa eläkejärjestelyin.

Taustalla vaikuttaa myös autoilun sähköistyminen. Tulevien automallien kokoonpanossa tarvittanee entistä vähemmän työvoimaa. Vähennystarve koskee yhtiön mukaan tuotantohenkilöstön lisäksi myös pääkonttorin väkeä.

Sähköautotuotannon arvellaan samaan aikaan vaativan entistä enemmän uudenlaista osaamista. Murros luonee tarpeen uusille työpaikoille. Niitä yhtiö arvelee syntyvän noin 2 000.

– Nostamme merkittävästi tahtia digitaaliseen ja sähköiseen aikakauteen siirtymisessä, Automotive News Europen haastattelema VW-brändistä vastaava johtaja Ralf Brandstaetter sanoo.

Volkswagenin muutosten taustalla vaikuttavat myös konsernin pääbrändin kannattavuushaasteet.  Yhtiön tulos on ollut tovin laskusuunnassa ja tähän on tarkoitus saada nyt muutos.

Osa notkahduksesta on selitettävissä päästöjen saralla WLTP-mittaustapaan siirtymisellä ja koko liiketoimintaa rokottaneilla sähköistymiseen liittyvillä investoinneilla.

Vuoteen 2022 mennessä yhtiö kertoo tavoitteleevansa kuuden prosentin kannattavuutta ja pian sen jälkeen myös sähköautovalmistajien ykköspaikkaa maailmassa.

Yhtiön ensimmäinen täysin uutta ajattelua edustava sähköinen automalli tottelee nimeä I.D. ja sen ennakkomyynti alkaa kevään aikana. Kysynnän ennustetaan olevan korkealla tasolla ja jatkoa on luvassa I.D. -perheen kasvaessa nopeasti eri kokoluokkiin.

Myyntijohtaja Jürgen Stackmann arvioi Automotive News Europen mukaan merkin jälleenmyyjäpalautteen perusteella, että uutuus saatetaan myydä loppuun jo ennen syksyllä koittavaa virallista ensiesittelyä. Konseptina nähtynä Golf-kokoluokkaa edustava auto on jo herättänyt keskustelua useampaan otteeseen.

Volkswagen kertoo luvassa olevan kaikkiaan yli 20 sähköistä automallia ensi vuosikymmenen puoliväliin mennessä.

Lähteet: Automotive News Europe, Volkswagen, Reuters, Bloomberg Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Petri Munukka

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat