Ajoneuvot Vuoden Auto Suomessa 2024 18.11.2023

Vuoden Auto Suomessa 2024 -voitosta kilpailee 33 automallia – vain yksi malli ei ole sähköistetty

Vuoden Auto Suomessa -kilpailu järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä kiinalaismerkkejä, ja sähköisiä voimalinjoja.

Automaailma on todella muuttumassa, sillä Vuoden Auto Suomessa 2024 -kilpailussa 33 auton joukossa on vain yksi automalli, jonka voimalinja ei ole sähköistetty. Kyseinen kunnia osuu Grenadier Inokselle.

Myös kiinalaisautojen merkittävä määrä on muutos edellisvuosiin. Ehdokaslistalla on nimittäin yhdeksän kiinalaisautoa. Kiinalaisautot ovat hintahaitariltaan kirjavia, sillä halpisten lisäksi mukana on 80 000 euron hintaisia edustusautoja. Kaikki kiinalaiset ovat täyssähköautoja.

Auto- ja liikennetoimittajista koostuvan raadin tärkein valintaperus on rahalle saatava vastine. Sen lisäksi valintaan vaikuttavat auton ominaisuudet, kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, tekniset ratkaisut ja ympäristöseikat.

Ensimmäisessä vaiheessa Vuoden Auto Suomessa -kilpailussa ovat mukana kaikki 33 automallia, joista toiselle kierrokselle pääsee kuusi automallia. Jatkoon valitut finalistit julkistetaan 20.11. Auto- ja liikennetoimittajat Ry:n valitsema Vuoden Auto Suomessa 2024 -voittaja paljastetaan Järvenpään Aino Areenalla 14.12.

Tänä vuonna äänestyksessä ovat mukana seuraavat 33 automallia:

BMW 5-sarja/i5BMW 7-sarja/i7BMW X1/iX1BYD Atto 3BYD DolphinBYD HanBYD TangHonda CR-VHonda e:NY1Honda ZR-VHyundai Ioniq 6Hyundai KonaIneos GredanierJeep AvengerKGM Korando e-MotionKia EV9Lexus RXLexus RZMaxus Mifa 9Mercedes-Benz E-sarjaMercedes-Benz EQE SUVMG4MG5MG Marvel RMitsubishi ASXMitsubishi ColtPeugeot 408Renault AustralSubaru CrosstrekToyota C-HRToyota PriusVolkswagen ID.7Voyah Free

Teksti: Tuomas Rajala Kuva: Jari Kohonen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat