Yamaha XSR 900 Abarth

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 10.11.2016

Yamaha ja Abath yhdistivät voimansa – Yamaha XSR 900 Abarth

Yamaha valmistaa rajoitetun 695 kappaleen erän XSR 900 Abarth -Café Racereita. Ensimmäiset 95 kappaletta myydään 17. tammikuuta avattavan on-line -varausjärjestelmän kautta.

Abarth on Movistar Yamaha MotoGP-tiimin virallinen sponsori. Nyt Abarthin ja Yamahan välinen yhteistyö laajenee myös tuotantomoottoripyörien puolelle. Abarthin legendaarinen maine sporttisten autojen valmistajana sekä Abarthilta lainattu puna-harmaa värimaailma ovat ominaisuuksia, jotka sopivat retrohenkiseen Café Raceriin erinomaisen hyvin.

Yamaha on japanilaisista moottoripyörävalmistajista eniten panostanut customoituihin pyörämalleihin. Näistä esimerkkejä ovat Shinya Kimuran ja Roland Sandsin rakentamat erikoismallit sekä viimeaikaiset Yard Built -mallit. Nyt julkaistu Yamaha XSR 900 Abarth Café Racer jatkaa luontevasti valittua linjaa.

Yamaha XSR 900 Abarth

XSR 900 Abarth perustuu XSR 900 tekniikkaan. Moottorina on kolmisylinterinen nestejäähdytteinen rivimoottori, sama kuin MT-09 -mallissa. Sen 115 hevosvoimaa antavat Café Racerille mainion suorituskyvyn. Kun paino tankattuna jää 195 kiloon, tekee se pyörästä samalla ketterän ja kevyen ajettavan. Urheilullista ajettavuutta korostavat luistokytkin sekä luistonestojärjestelmä.

Yamaha XSR 900 Abarth

Puna-harmaan värityksen viimeistelevät Abarth-logot tankissa sekä hiilikuituisessa etulokasuojassa. Urheilullisuutta korostaa Akrapovicin titaaninen kokoputkisto kahdella äänenvaimentimella. Se tekee pyörästä kevyemmän, antaa miehekkäämmät äänet sekä parantaa suorituskykyä.

Yamaha XSR 900 Abarth

Ajoasento on matalan clip-on -ohjaustangon ansiosta urheilullisesti eteenpäin nojaava. Satula on yksipaikkainen. Pienikokoinen 14 litran tankki saa pyörän tuntumaan pienikokoiselta kuljettajan jalkojen välissä.

Abarth-erikoismallia valmistetaan vain rajoitettu 695 kappaleen erä. Jokaisessa pyörässä on alumiininen numerolaatta, joka kertoo yksilön järjestysnumeron. Jos haluaa omakseen sarjan alkupään yksilön, on syytä olla hereillä 17. tammikuuta 2017. Silloin nimittäin aukeaa on-lin -varausjärjestelmä, jonka kautta myydään 95 ensimmäistä pyörää. Loput 600 kappaletta tulevat myyntiin Yamaha-jälleenmyyjien kautta huhtikuussa 2017.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Yamaha

Kaikki koeajot

Uusimmat