Ajoneuvot Yhteiskäyttöautot 10.3.2023

Yhteiskäyttöauto: Opeliin asennettiin keyless-järjestelmä – auton voi vuokrata pelkällä applikaatiolla

Opel Astra on ollut vertaisvuokrapalvelu Gomoressa vuokralla marraskuun alusta alkaen. Nyt autoon asennettiin keyless-järjestelmä, jonka avulla auton voi vuokrata ilman, että tapaa auton omistajaa.

Yhteiskäyttöauto Opel on ollut vertaisvuokrapalvelu Gomoressa nyt marraskuun alusta alkaen. Maaliskuun alussa autoon asennettiin keyless-järjestelmä, joka tarkoittaa sitä, että auton voi vuokrata pelkällä applikaatiolla, eikä auton vuokra-antajan tarvitse erikseen luovuttaa autoa vuokralaiselle.

Gomoren tilastojen mukaan keyless-vuokrauksessa on ihan selkeitä etuja. Kun autoon on asennettu keyless-järjestelmä, sen pitäisi tuoda autolle enemmän tuloja. Keyless-autoille tulee tilastojen mukaan enemmän vuokrauksia kuukaudessa. Keyless-vuokraukset ovat tilastojen mukaan myös lyhyempiä, jolloin niissä on parempi tuotto, koska Gomore toimii niin, että mitä pidemmäksi aikaa auton ottaa vuokralle, sitä pienemmäksi päivähinta muodostuu.

Keyless-vuokraus vaivatonta

Se, että vuokraajat suosivat keyless-vuokrauksia, johtuu yksinkertaisesti siitä, että keyless-vuokraus on vaivatonta. Auton saa nopeasti käyttöönsä ilman, että vuokraajan tarvitsee pyytää autoa ja sen luovutusta erikseen. Tämä luonnollisesti suosii spontaanimpaa vuokrausta.

Kun tavallinen vuokraaja saa autonsa keskimäärin 2,3 kertaa kuukaudessa vuokralle, keyless-auton omistaja vuokraa autoaan keskimäärin neljä kertaa kuukaudessa. Kun normaalin vuokrauksen pituus Gomoressa on kaksi vuorokautta, keyless-vuokrauksen pituus on lähempänä 1,5 vuorokautta. Lyhyellä laskutoimenpiteellä voi laskea, että tavallisen vuokraajan auto on vuokralla siis 4,6 vuorokautta kuukaudesta, kun keyless-auto on vuokralla keskimäärin 6 vuorokautta kuukaudessa.

Ansainnan näkökulmasta Opelin vuokratulojen pitäisi siis kasvaa. Gomoren tilastojen mukaan autonvuokranantaja ansaitsee keskimäärin 180 euroa kuukaudessa, kun keyless-auto tuo omistajalleen keskimäärin 260 euroa kuukaudessa.

– Todennäköinen syy keylessin suosioon varsinkin lyhyemmille vuokrauksille löytyy asiakaskyselyjemme perusteella siitä, että vuokralaiset kokevat avainten henkilökohtaisen luovutuksen ja palautuksen sitä hankalammaksi, mitä lyhyempi vuokraus on, Boris Perkiö Gomorelta sanoo.

Opelin kohdalla tosin vuokrauksia on tullut hyvin ilman keyless-järjestelmääkin ja auto on tuottanut koko ajan. Esimerkiksi helmikuussa auto oli vuokralla peräti 23 päivää, kun autolla oli kaksi pitkää vuokrausjaksoa. Opelin etuna on ollut myös se, että omia ajoja sillä on vähän, joten auto on ollut paljon vapaana myös vuokrattavaksi.

Kalenteri täytyy pitää ajantasalla

Vaikka Opel on ollut hyvin menossa, siihen asennettiin kuitenkin keyless-järjestelmä, koska myös vuokranantajan ja vuokraajan näkökulmasta järjestelmä tekee vuokraamisesta vaivatonta. Joskus voi käydä niin, että ei pystyisi omien menojen vuoksi luovuttamaan autoa, vaikka se olisikin vapaana ja vuokrauksen joutuu perumaan. Keylessin avulla tämäkin ongelma ratkeaa, enää tarvitsee vain pitää auton kalenteri ajan tasalla vapaiden vuokra-ajankohtien suhteen.

Jos Gomore-vuokranantaja haluaa autoonsa keyless-järjestelmän, aluksi asiasta täytyy laittaa Gomorelle kirjallinen pyyntö. Tämän jälkeen Gomoren asiakaspalvelu on auton omistajaan yhteydessä ja keylessin sopimusehdot saa hyväksyttäväkseen.

Keylessin asentaminen ei maksa auton omistajalle mitään, ja neljä ensimmäistä kuukautta ovat myös veloituksettomia. Tämän jälkeen keyless-järjestelmä maksaa 25 euroa kuukaudessa, jos auton omistajalla on useampia autoja Gomoren palvelussa, hinta on 15 euroa per auto per kuukausi.

Kun auton omistaja on hyväksynyt sopimusehdot, autolle voi varata asennusajan pääkaupunkiseudulla Autotekniikka Mobilta -nimiseltä yritykseltä, jossa asennus tapahtuu.

Järjestelmä seuraa kilometrejä ja polttoaineen määrää

Asennuksen yksityiskohtia emme turvallisuussyistä johtuen julkaise tarkemmin. Keyless-asennuksessa autoon asennetaan järjestelmä, joka ohjaa esimerkiksi auton ovien aukaisua applikaation avulla. Asennus kestää automallista riippuen parista tunnista muutamaan tuntiin.

Autoon asennettu järjestelmä lukee auton mittarilukemaa sekä polttoaineen tasoa. Polttoaineen tasoa seurataan sen vuoksi, että vuokraaja palauttaa auton tankattuna samaan polttoainetasoon, kuin mitä se oli lähtiessä. Jos vuokraaja tankkaa autoon enemmän polttoainetta, mitä autossa oli lähtiessä, järjestelmä lukee tämänkin ja antaa vuokraajalle hyvityksen. Jos polttoainetta on vastaavasti vähemmän kuin vuokrauksen alkaessa, järjestelmä veloittaa siitä automaattisesti vuokraajan käyttämää maksutapaa.

Vuokraukseen sisältyy tietty myös määrä kilometrejä per päivä. Jos kilometrit menevät yli päivärajan, keyless-järjestelmä veloittaa automaattisesti vuokraajan maksutapaa yli meneviltä kilometreiltä.

Järjestelmässä on luonnollisesti myös paikannus, jotta vuokraaja löytää auton applikaation avulla tullessaan noutamaan sitä. Auton vuokranantaja ei näe auton liikkeitä applikaation kautta silloin, kun auto on vuokralla.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat