24.1.2017

Maistiainen: tylsimyksestä tyylikkääksi – Nissan Micra uudistuu täysin

Uusi Nissan Micra K14

Haaleaksi jääneen nelossukupolven jälkeen Nissan Micra aloittaa puhtaalta pöydältä tyylillä ja energialla.

Pikkuautojen klassikko Nissan Micra siirtyy viidenteen sukupolveensa Pariisin autonäyttelyssä esitellyn K14-korimallin myötä. Ero edeltävään sukupolveen on melkoinen niin tyylissä kuin ajettavuudessa.

Uusi Nissan Micra K14

Ulkoisesti luvassa on huomattavasti terävämmin muotoiltu auto, joka on edeltäjäänsä pidempi, leveämpi ja matalampi. Muotokieli on Nissanin muista malleista tuttua, mutta Micra vie sitä jälleen hiukan eteenpäin energisemmällä tyylillä. Kasvaneista mitoista huolimatta Micra alittaa 4 metrin pituuden hiuskarvalla (3 999 mm), joten Nissanin uutuus lienee edelleen kotona kaupungeissa. Kaupunkikäyttöä puoltaa myös pikkuautosegmentissä harvinaisempi ympäristökamera.

Uusi Nissan Micra K14

Koeajossa ollut 0,9-litrainen turboahdettu kolmisylinterinen bensiinimoottori IG-T 90 käyttäytyy samoin kuin esimerkiksi Cliossa, eli varsinaista etenemistä varten tarvitaan reipasta kierrosten käyttöä. Tässä kohtaa Micra kuitenkin yllättää: terävämpi ajettavuus ei ole vain markkinointipuhetta, vaan pientä Nissania on oikeasti hauska viedä pitkin kroatialaisia vuoristoteitä. Mallistossa voisi siis olla tilaa vaikkapa 1,2- tai 1,4-litraiselle versiolle.

Uusi Nissan Micra K14

Sisustassa uusi Nissan Micra erottautuu vaihtamalla useimmat verhoilumateriaalit värikkäämpiin ja tasokkaampiin. Osa muovipaneeleista on silti huomattavan halpoja ja viihdejärjestelmän ruutu tuntuu olevan kotoisin lapsuusmuistojen käsikonsolista.

Uusi Nissan Micra K14

Kupladesignien ja ylitsevuotavan harmauden jälkeen uusi Nissan Micra tuntuu kuitenkin erittäin raikkaalta avaukselta.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat