5.6.2017

Maistiainen: Škoda Octavia RS 245 – Lottovoittajan kateellinen naapuri

Škoda Octavia RS 245

Jos naapurikateus kohdistuu Škoda Octavia RS:ään, löytyy siihen lääkkeeksi vieläkin tehokkaampi malli.

Škoda Octavia RS 245 saapuu markkinoille erikoisesta asemasta. Toisaalta kyseessä on taatusti haluttava Octavian sporttiversio, mutta onko vain 15 hevosvoiman ero riittävä oikeutus omalle malliversiolle?

Škoda Octavia RS 245

Onneksi Škoda on parannellut jo valmiiksi mainiota RS:ää vielä lukuisilla pienillä yksityiskohdilla. RS 245 saa uutta puhtia niin DSG-vaihteistoon kuin pakoputkistoon, ja etuakselille on asennettu elektronisesti ohjattu tasauspyörästön lukko.

Vaikka erot esimerkiksi äänen suhteen vaatisivat suoran parivertailun, on Octavia RS 245 ainakin radalla ajettaessa hiukan, mutta havaittavasti terävämpi. Kiihdytys 0–100 km/h hoituu nyt 6,6 sekunnissa ja Combinakin 6,7 sekunnissa.

Škoda Octavia RS 245

Lukuisten pienten varusteyksityiskohtien joukossa on pieni, mutta tärkeä huomio: mahdollisen naapurikateuden iskiessä RS 245:n erottaa ulkoa tavallisemmasta veljestään kiiltävän keulamaskin ja mustaväritteisen RS-logon avulla.

Škoda Octavia RS 245
Matkustamossa Octavia RS 245 eroaa muista RS-malleista sangen vähän.

Suomessa Škoda Octavia RS 245:n hinnat alkavat 38 489 eurosta, asettaen sen noin 4 000 euroa tavallisempaa bensiini-RS:ää kalliimmaksi.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat