Liikenne | Uutinen | 27.1.2020

ADAC käänsi kelkkansa: neutraali suhtautuminen Autobahnojen nopeusrajoituksiin kuumentaa tunteita

Saksassa äänestettiin viime syksynä Autobahnojen nopeusrajoituksia vastaan. Aiemmin rajoituksia vastustanut ADAC ilmoitti suhtautuvansa asiaan jatkossa neutraalisti.

Jaa artikkeli

Saksan Autoliitto ADAC ilmoitti, ettei enää vastusta yleisiä nopeusrajoituksia Saksan moottoriteille. Nopeusrajoitukset ei saa vielä 21 miljoonan jäsenen järjestöltä kannatustakaan, mutta suhtautumisen kerrotaan olevan nyt neutraalia, uutisoi saksalainen Bild am Sonntag.

Järjestö vastusti aiemmin vahvasti moottoriteiden yleissitovia nopeusrajoituksia, ja osa ADACin jäsenistä onkin hermostunut liiton kannan muuttumisesta.

ADAC kertoo muutoksen syyksi sen jäsenten mielipiteiden jakautumisen. Järjestön verkkosivujen mukaan 50 prosenttia sen jäsenistä vastustaa nopeusrajoituksia, mutta 45 prosenttia kannattaa niitä.

ADACin mukaan toistaiseksi nopeusrajoituksien vaikutukset liikenneturvallisuuteen ja ilmastonsuojeluun ovat epäselviä ja aihetta koskevat tutkimukset ovat keskenään ristiriidassa. Tämän takia neutraalin asennoituminen kerrotaan olevan luonnollista.

Bild am Sonntagin oman kyselyn tulos eroaa ADACin ilmoittamasta. Lehden nettikyselyssä 65 prosenttia, yli 27 000 henkilöä vastusti nopeusrajoituksia.

Liikenneministeri jyrähti

Viime vuonna Saksan parlamentti äänesti runsaalla enemmistöllä Saksan Vihreiden ehdottamaa Autobahnojen nopeusrajoitusta vastaan.

Aihe herättää yhä voimakasta vastustusta. Muun muassa liikenneministeri Andreas Scheuerin mukaan aiheeseen ei voi suhtautua neutraalisti ja ADACin jäsenet tulevat varmasti tekemään asian selväksi järjestön johtoportaalle.

Aiheesta uutisoi ensin Tekniikka & Talous.

Lähde: Bild am Sonntag Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu