Liikenne | Uutinen | 21.10.2019

Autobahnat pysyvät vapaana: Saksa äänesti nopeusrajoituksia vastaan

Saksan vihreiden ehdotus moottoriteiden kattonopeudesta sai jyrkän vastustuksen.

Jaa artikkeli

Saksan parlamentti on äänestänyt Autobahnojen 130 km/h kattorajoitusta vastaan runsaalla enemmistöllä, kertoo Deutsche Welle.

Valtaosa Saksan Autobahnoina tunnetuista moottoriteistä on vielä tänäkin päivänä lähtökohtaisesta nopeusrajoittamattomia. Rajoituksia on toki ruuhkakohdissa, tietyömailla ja ajoittain ehdollisesti, kuten sateella tai tiettyinä kellonaikoina.

Nyt Saksan Vihreät ehdottivat 130 km/h kattonopeutta moottoritieverkolle. Ehdotus kaatui runsaalla vastustuksella: 631 äänestä 498 vastusti nopeusrajoituksia.

Motiivina ympäristö

Saksan Vihreät ehdottivat rajoitusta perustellen vapaita nopeuksia vanhanaikaisina. Rajoitukset vähentäisivät moottoriteiden kuolonuhrien määrää, laskisivat melupäästöjä ja leikkaisivat ilmansaasteita. Myös autoilijoiden kulut laskisivat Vihreiden mukaan.

Liittokansleri Angela Merkelin takan oleva CDU/CSU-puolueiden liittouma yhdessä Saksan SDP:n kanssa jyräsivät nopeuskeskustelun alun perin jo tammikuussa.

Vihreiden jäsenen ja Saksan liikennekomitean jäsen Cem Özdemir on kertonut lehdistölle, etteivät Vihreät uskoneet nopeusrajoitusehdotuksen läpimenoon, mutta puolue uskoo ehdotuksen saavan vähitellen enemmän ja enemmän tukea. Keskusteluun siis palattaneen vielä.

Teksti: Lauri Ahtiainen, Lähde: DW.com, Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu