Liikenne Uutinen 16.11.2016

Arvostetuin vikaraportti paljastaa: onko autosi pommi vai timantti?

Saksalaiset autot ovat kohentaneet laatuaan, mutta japanilaisen laadun ylivoima hiipuu. Tulos paljastuu Saksan suurimman katsastajan TÜVin raportista.

Raportti paljastaa myös, että autoissa on järkyttävän suuria eroja eri mallien ja vuosimallien välillä.

TÜV-katsastusraportti on arvostetuin eurooppalainen vikaraportti. Se on koottu lähes 8,9 miljoonasta määräaikaiskatsastuksesta Saksassa aikavälillä heinäkuu 2015 – kesäkuu 2016.

Saksalaiset porskuttavat

Ainoastaan yksi japanilainen (Mazda 2) sijoittui kymmenen kärkeen nuorimmassa 2–3-vuotiaiden ikäryhmässä. Saksalaiset nappasivat kaikki muut kymmenen kärjessä -sijoitukset. Se on vahva osoitus saksalaisten autojen laadun paranemisesta.

Mazda 2 vm. 2007–2014

Pikkuautojen paras, Mazda 2, puolustaa ansiokkaasti japanilaisten laatumainetta 6. sijalla 2–3-vuotiaiden ikäryhmässä, missä seuraava japanilainen (Mitsubishi ASX) löytyy vasta 23. sijalta!

Kun auto vanhenee, japanilaisten sijoitukset kohenevat. Varsinkin Mazda ja Toyota porskuttavat vanhemmissa ikäryhmissä hyvillä tuloksilla. Mazda 3 nappasi ykköstilan 6–7-vuotiaiden ryhmässä. Toyotalle ei ykköstiloja herunut.

Mersun ylivoimaa

Mersun viime vuosien voittoputki jatkuu: 2–3-vuotiaiden ryhmässä kymmenen parhaan joukossa on peräti viisi mersua!

Porsche 911 (991) vm. 2012->

Mercedes-Benz GLK ja Porsche 911 ovat koko tilaston parhaat. Niistä löytyi vain 2,1 isoa vikaa sataa autoa kohti (vikaprosentti 2,1). Mercedes-Benz B-sarja oli kolmas, A-sarja neljäs ja SLK viides.

Mercedes-Benz GLK vm. 2008–2015

Mersun iso katumaasturi ML oli kuudenneksi paras tasapistein Mazda 2:n kanssa mainiolla vikaprosentilla 2,5. Yhdysvalloissa valmistettava ML oli vuosikausia mersun murheenkryyni.

Jo viime vuonna ML nousi kärkikymmenikköön 2–3-vuotiaiden ikäryhmässä. Edelleen ML-sarjan vanhempi malli on viimeisenä vanhimmassa 10–11-vuotiaiden ikäryhmässä. Se on koko tilaston runsasvikaisin malli. Uudemman ML:n laadun parannus on huikea, murheenkryynistä kärkisijoille!

Järkyttäviä laatueroja

Tuloslista sisältää viisi ikäryhmää. Jaossa on 50 kymmenen kärjessä -sijaa ja 50 kymmenen hännillä -sijaa kun kaikki autojen viisi ikäryhmää ovat mukana. Kärjessä valtikka vaihtui, kun pitkäaikainen ykkönen Toyota menetti kärkitilan mersulle.

TOP 10 -sijoitukset:

Mersu porskuttaa nyt kärjessä ohittaen Toyotan. Mersulla on eniten 10 kärjessä -sijoituksia, peräti 13. Toyota ja Audi jakavat hopeatilan (9 TOP 10-sijoitusta), Mazda ja Porsche ovat neljäntenä (5). Seuraavina ovat BMW, Opel ja Volkswagen (2), Ford, Honda, Hyundai, Mini ja Mitsubishi (1).

FLOP 10 -sijoitukset:

10 hännillä -sijoituksia keräsivät eniten Chevrolet ja Renault (10), kolmantena Dacia ja Fiat (5), seuraavina Volkswagen (5), Ford (4), Kia (3), Alfa Romeo ja Citroën (2), Hyundai ja Mercedes-Benz (1).

Muutama merkki löytyy sekä parhaimpien että heikoimpien joukosta. Tällaisia ovat Ford, Hyundai, Mercedes-Benz ja Volkswagen. Laatu on heitellyt saman merkin eri mallien ja vuosimallien välillä.

Kokokuokkiensa parhaat

Mercedes-Benz C-sarja (W204) vm. 2008–2014 )

Mercedes-Benz C-sarja (W204) vm. 2008–2014 )

TÜV on luokitellut 2–3-vuotiaiden parhaat autot myös viidessä kokoluokassa. Niiden parhaat ovat:

Pikkuautot Mazda 2 2,5 (vikaprosentti)
Pienempi keskiluokka Mercedes-Benz A-sarja 2,3
Isompi keskiluokka Mercedes-Benz C-sarja 2,9
Tila-autot Mercedes-Benz B-sarja 2,2
Katumaasturit (SUV) Mercedes-Benz GLK 2,1

Kolmivuotiaiden hänniltä löytyvät korealaiset Kia Sportage (vikaprosentti 11,5), Kia Sorento (11,2) ja Chevrolet Captiva (11,0).

Muiden ikäryhmien parhaat ja huonoimmat autot:

  • 4–5-vuotiaiden paras on Mercedes-Benz SLK (vikaprosentti 2,9) ja huonoin Dacia Logan (vikaprosentti 22,6).
  • 6–7-vuotiaiden paras on Mazda 3 (6,8) ja huonoin Chevrolet Matiz (31,6).
  • 8–9-vuotiaiden paras on Porsche 911 (9,9)  ja huonoin Renault Laguna (35,3).
  • 10–11-vuotiaiden paras on Porsche 911 (10,4) ja huonoin Mercedes-Benz ML (42,0).

Arvostetuin vikaraportti

TÜVin keräämät tulokset on esitetty autojen viidessä eri ikäryhmässä 10–11-vuotiaisiin asti.

Automallit ovat paremmuusjärjestyksessä katsastuksessa hylkäykseen johtavien isojen vikojen perusteella. Viat vaikuttavat merkittävästi turvallisuuteen tai ympäristöön. Isot viat on korjattava ja auto tuotava jälkitarkastukseen. Vasta sitten auto saa hyväksymismerkinnän.

Raportissa on mukana 8,9 miljoonaa määräaikaiskatsastusta 224 eri automallista. Raportti on tilastollisesti erittäin luotettava, mikä on nostanut TÜV-raportin arvostuksen omaan luokkaansa.

TÜV-katsastusraportti julkaistiin jo 46. kerran.

Vähintään tuhat katsastusta

Mukana raportissa ovat vain sellaiset mallit, joista on saatavana vähintään tuhannen katsastuksen tiedot kussakin ikäryhmässä.

Tästä syystä joitakin kiinnostavia malleja puuttuu (esimerkiksi Volvo S80). Myöskään kaikista uudehkoista malleista ei ole ehtinyt kertyä riittävästi aineistoa. (esimerkiksi Peugeot 508).

Hylkäykset vähenivät

Raportin perusteella autojen laatu ja mahdollisesti myös autoista huolehtiminen ovat parantuneet.   Keskimääräinen hylkäysprosentti laski merkittävästi – lähes kolme prosenttiyksikköä. Nyt julkaistussa raportissa autoista hylättiin 19,7 prosenttia, edellisvuonna 22,6 prosenttia.

Parantuneesta tilanteesta huolimatta edelleen lähes viidennes Saksan 45,1 miljoonasta henkilöautosta on heikossa kunnossa.

Määräaikaiskatsastus on välttämätön, jotta huonokuntoiset autot saadaan korjattua tai pois liikenteestä. Puolueeton määräaikaiskatsastus on merkittävää liikenneturvallisuustyötä. Huonoja ja keliin sopimattomia renkaita lukuun ottamatta teknisten vikojen osuus onnettomuuksien syynä on hyvin pieni – kiitos määräaikaiskatsastuksen.

Keski-ikä noussut

Henkilöautojen keski-ikä Saksassa on noussut nopeasti, kuudessa vuodessa 8,1:stä 9,2 vuoteen.

Mielenkiintoista on, että vuonna 1960 keski-ikä oli vain 3,7 vuotta ja vuonna 2000 se oli 6,9 vuotta.

Autokannan ikääntyminen ja puutteet huollossa näkyvät hylkäysmäärissä. Alle kolmevuotiaista hylätään keskimäärin vain 5,7 prosenttia, mutta 10–11-vuotiaista 27,1 prosenttia

2–3-vuotiaiden autojen vikamäärien suuret erot johtuvat pääosin automallien laatueroista. Suurin osa kilometreistä tai jopa kaikki on ajettu takuuaikana – takuun pituudesta riippuen.

Vanhemmissa ikäryhmissä auton kuntoon vaikuttavat automallin laadun ohella lisäksi käyttäjän huolellisuus, määräaikaishuoltojen teettäminen, vikojen korjauttaminen, ajo-olosuhteet, ajotapa, kuormitus sekä erot eri mallien ajomäärissä.

Ongelmina valot ja jarrut

Katsastuksessa tarkistetaan turvallisuuden ja ympäristön kannalta keskeisiä kohtia: Akselistot ja pyöräntuenta, jarrut, ohjauslaitteet, ympäristökuormitus (öljyvuodot, pakoputkisto ja pakokaasupäästöt), valaisimet ja muut sähkölaitteet sekä korin ruostevauriot.

Katsastuksessa havaitut merkittävät, isot viat painottuvat useimmiten valaisimiin, jarruihin ja ympäristökuormitukseen. Myös pyöräntuennan ja ohjauslaitteiden nivelvaivat ovat merkittävä hylkäysperuste.

Matkan tyssää sähkövika

Katsastuksessa havaitut viat ovat erilaisia kuin tielle pysäyttävät tekniset viat.  Joka kolmas automatkan keskeytyminen johtuu akkuongelmasta, paljastuu saksalaisen autoilijajärjestö ADACin kattavasta tiepalveluraportista. Akku- ja sähkölaiteviat muodostavat yli puolet auton tielle jättävistä teknisistä vioista.

Lisää: https://adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/default.aspx

Ajomäärissä huikeita eroja

TÜV-raportin suuri ansio on, että tulostaulukoissa on mainittu automallien keskimääräinen ajomäärä (matkamittarilukema) kussakin ikäryhmässä. Näin tulokset voi suhteuttaa ajomäärään.  Lukija voi halutessaan painottaa kiinnostavimpien mallien vikaprosentit ajomäärällä.

Ammattikäytössä, esimerkiksi taksina ja ”kaupparatsuautona” suositut mallit kärsivät tilastossa suuren ajomääränsä vuoksi.  Esimerkiksi Audi A6, BMW 5-sarja, Mercedes-Benz E-sarja, Ford Mondeo, Volkswagen Passat ja Volvo V70.  Myös isoilla katumaastureilla ja tila-autoilla ajetaan paljon.

Piskuisilla A-segmentin pikkuautoilla (esimerkiksi Ford Ka) sekä urheilu- ja avoautoilla ajetaan yleensä vähän, jopa vähemmän kuin B-segmentin pikkuautoilla (esimerkiksi Ford Fiesta, Škoda Fabia).

Kalliita urheilu- ja edustusautoja huolletaan ja puunataan huolellisemmin kuin halpoja pikkuautoja.

Mersu petrannut vuodesta 2007

Parikymmentä vuotta sitten mersuissa alkoi näkyä merkille ennen kuulumatonta laadun vaihtelua, ruostumista ja ongelmia alihankkijoiden valmistamien komponenttien kanssa, esimerkkinä ensimmäisen C-sarjan (W202) Lucas-ruiskutuspumput ja E-sarjan (W211) sähköhydrauliset SBC-jarrut.

Myöskään Daimler-Chrysler -yhteistyöseikkailu vuosina 1995–2007 ei ollut omiaan parantamaan laatua. Lisäksi mersu laajensi nopeasti mallistoa eri kokoluokkiin, kohensi varustetasoa ja pudotti hintoja. Mallitulvan huumassa kaikkea ei ehditty kokeilla kunnolla. Keskentekoisia tuotteita pääsi kauppaan. Yhteistyö Chryslerin kanssa lopetettiin vuonna 2007.

Sen jälkeen otettiin lusikka kauniiseen käteen. Vuoden 2007 jälkeen esiteltyjen mallien laatu alkoi kohentua Daimlerin toimitusjohtaja Dieter Zetschen organisoiman kurinpalautuksen ansiosta. Daimler oppi standardoimaan komponentit, ja yhteisiä osia käytetään mahdollisimman paljon eri malleissa, mikä helpottaa logistiikkaa ja kohentaa laatua. Tulokset näkyvät luotettavuusraporteissa ja erityisesti tässä katsastustilastossa, jossa mersu otti 10 kärjessä valtikan pois Toyotalta.

Mercedes-Benzin murheenkryyni oli Yhdysvalloissa valmistettavan ison ML-katumaasturin ensimmäisen sukupolven (W 163) vikaherkkyys. Se on viimeisenä vanhimmassa ikäryhmässä. Seuraava malli (W 164) on laadukkaampi. Uusin malli (W 166) on koko tilaston kuudenneksi paras. Huikea parannus!

Laadunparannus ottaa koville

Volkswagen Sharan (1995–2010)

Volkswagen Sharan (1995–2010)

Volkswagenin ja Fordin heikoin malli on yhteinen, ensimmäisen sukupolven Ford Galaxy / Volkswagen  Sharan / Seat Alhambra -tila-auto, jota valmistettiin Portugalissa. Se on kehnon maineessa. Onneksi valmistajat älysivät lopettaa yhteistyöprojektin ja seuraajamallit ovat merkittävästi parempia. Ford Ka’n laatu vaihtelee suuresti vuosimallista riippuen.

Ranskalaisille laadun parannus ottaa koville. Joitakin uudempia malleja löytyy keskiryhmästä, mutta Renault Laguna ja Kangoo sekä Citroën C4 ja C5 löytyvät häntäpäästä vanhemmissa ikäryhmissä.

Halpa on käytössä kallis

Korealaiset eivät liiemmin kärkipaikkoja hätyyttele. Chevrolet Matiz, Spark, Cruze ja Captiva  löytyvät häntäpäästä useammassa ikäryhmässä. Kia Sportage- ja Kia Sorento- katumaasturit ovat viimeisinä 2–3-vuotiaiden ikäryhmässä.

Dacia Duster

Dacia Duster

Halpamerkki Dacian mallit Duster, Sandero ja Logan ovat häntäpäässä. TÜV toteaa, että halpa (ostettaessa) tulee (käytössä) kalliiksi.

2–3 vuotta vanhat henkilöautot

Isojen vikojen osuus, keskiarvo 5,7 prosenttia *

Sija Malli Keskimääräinen
ajomäärä (km)
Isojen vikojen
osuus (%)
1. Mercedes-Benz GLK 52 000 2,1
1. Porsche 911 29 000 2,1
3. Mercedes-Benz B-sarja 40 000 2,2
4. Mercedes-Benz A-sarja 40 000 2,3
5. Mercedes-Benz SLK 29 000 2,4
6. Mazda 2 33 000 2,5
6. Mercedes-Benz ML 63 000 2,5
8. Opel Adam 26 000 2,6
8. Opel Mokka 35 000 2,6
10. Audi Q5 61 000 2,7
11. Mercedes-Benz C-sarja 57 000 2,9
12. Audi Q3 45 000 3,0
13. Audi A6 / A7 79 000 3,1
13. Audi TT 35 000 3,1
15. BMW X1 45 000 3,2
15. Volkswagen Golf Plus 33 000 3,2
17. Mercedes-Benz E-sarja Coupé 41 000 3,3
18. Audi A1 36 000 3,4
18. Audi A3 47 000 3,4
18. Škoda Citigo 34 000 3,4
21. Audi A4 / A5 73 000 3,5
21. Škoda Octavia 53 000 3,5
23. Mitsubishi ASX 42 000 3,6
23. Volvo V40 48 000 3,6
25. Volkswagen Golf 43 000 3,7
26. Mazda 3 35 000 3,8
26. Seat Leon 44 000 3,8
26. Volkswagen Beetle 34 000 3,8
29. Toyota Yaris 32 000 3,9
30. Seat Altea 44 000 4,0
30. Smart Fortwo 28 000 4,0
30. Toyota Verso 42 000 4,0
30. Volvo XC60 63 000 4,0
34. BMW X3 55 000 4,1
34. Mercedes-Benz E-sarja 83 000 4,1
36. Volvo S60 / V60 61 000 4,2
37. Honda Jazz 30 000 4,3
37. Kia Picanto 28 000 4,3
37. Mini 33 000 4,3
37. Opel Agila 23 000 4,3
37. Toyota Auris 36 000 4,3
37. Volkswagen Up! 32 000 4,3
43. Honda Civic 44 000 4,4
43. Mini Countryman 39 000 4,4
43. Opel Astra 49 000 4,4
43. Volkswagen Polo 36 000 4,4
47. Honda CR-V 41 000 4,5
47. Opel Meriva 32 000 4,5
47. Seat Mii 31 000 4,5
47. Suzuki SX4 35 000 4,5
51. BMW 1-sarja 44 000 4,6
51. Mazda CX-5 44 000 4,6
51. Renault Modus 27 000 4,6
54. Peugeot 208 35 000 4,7
55. Ford Fiesta 48 000 4,8
55. Hyundai ix20 30 000 4,8
57. Hyundai i30 40 000 4,9
57. Renault Scénic 41 000 4,9
57. Škoda Fabia 39 000 4,9
57. Volkswagen Eos 38 000 4,9
61. Nissan Juke 36 000 5,0
62. BMW 3-sarja / 4-sarja 61 000 5,1
62. Ford C-Max 45 000 5,1
62. Mazda 5 41 000 5,1
62. Volkswagen Tiguan 47 000 5,1
66. BMW X5 / X6 64 000 5,2
66. Ford Focus 51 000 5,2
66. Ford B-Max 30 000 5,2
66. Ford Kuga 48 000 5,2
66. Mitsubishi Colt 32 000 5,2
66. Toyota RAV4 41 000 5,2
72. Mazda 6 46 000 5,3
72. Škoda Yeti 43 000 5,3
72. Suzuki Swift 35 000 5,3
75. Kia Venga 31 000 5,4
75. Nissan Note 38 000 5,4
75. Toyota Avensis 51 000 5,4
78. Fiat Panda 28 000 5,5
78. Seat Ibiza 39 000 5,5
78. Suzuki Jimny 27 000 5,5
78. Volkswagen Touareg 66 000 5,5
82. Suzuki Grand Vitara 40 000 5,6
83. Mitsubishi Outlander 50 000 5,7
Keskiarvo 5,7
84. Kia Cee’d 40 000 5,8
84. Nissan Qashqai 44 000 5,8
84. Opel Corsa 33 000 5,8
84. Opel Zafira 58 000 5,8
84. Škoda Roomster 40 000 5,8
84. Toyota Yaris Hybrid 32 000 5,8
90. Kia Rio 35 000 6,1
91. Škoda Superb 76 000 6,3
92. Citroën C4 45 000 6,4
92. Hyundai i10 28 000 6,4
92. Renault Mégane 50 000 6,4
95. Citroën C4 Picasso 49 000 6,5
96. BMW 5-sarja 70 000 6,6
97. Chevrolet Cruze 45 000 6,7
97. Citroën C3 Picasso 36 000 6,7
97. Citroën Berlingo 50 000 6,7
97. Renault Clio 33 000 6,7
97. Volkswagen Passat 85 000 6,7
102. Hyundai ix35 41 000 6,8
102. Peugeot 107 31 000 6,8
104. Alfa Romeo Giulietta 40 000 6,9
104. Citroën C5 65 000 6,9
104. Opel Insignia 67 000 6,9
104. Renault Twingo 32 000 6,9
108. Toyota Aygo 35 000 7,1
108. Volkswagen Scirocco 42 000 7,1
110. Dacia Sandero 37 000 7,4
111. Citroën C1 34 000 7,5
111. Seat Alhambra 65 000 7,5
111. Volkswagen Touran 65 000 7,5
114. Nissan Micra 28 000 7,6
114. Volvo V70 / XC70 69 000 7,6
114. Volkswagen CC 64 000 7,6
117. Ford Galaxy 73 000 7,8
118. Hyundai i20 32 000 7,9
118. Peugeot 308 49 000 7,9
118. Volkswagen Sharan 68 000 7,9
121. Citroën C3 37 000 8,0
122. Ford S-Max 67 000 8,2
122. Volkswagen Caddy Life 59 000 8,2
124. Ford Mondeo 74 000 8,3
125. Renault Kangoo 46 000 9,0
126. Dacia Duster 51 000 9,2
126. Fiat 500 28 000 9,2
128. Ford Ka 31 000 9,4
129. Dacia Logan 43 000 9,8
130. Fiat Punto 33 000 10,5
131. Chevrolet Spark 30 000 10,6
132. Chevrolet Captiva 49 000 11,0
133. Kia Sorento 52 000 11,2
134. Kia Sportage 43 000 11,5

4–5 vuotta vanhat henkilöautot

Isojen vikojen osuus, keskiarvo 10,1 prosenttia *

Sija Malli Keskimääräinen
ajomäärä (km)
Isojen vikojen
osuus (%)
1. Mercedes-Benz SLK 41 000 2,9
2. Audi A6 / A7 88 000 4,2
3. Audi TT 57 000 4,4
4. Audi Q5 86 000 4,8
4. Porsche 911 47 000 4,8
6. Mitsubishi ASX 71 000 5,0
7. Audi A1 57 000 5,4
8. BMW X1 68 000 5,6
8. Hyundai ix20 52 000 5,6
8. Mazda 3 60 000 5,6
8. Mercedes-Benz GLK 75 000 5,6
12. Mini Countryman 58 000 5,7
13. Opel Agila 37 000 5,8
14. Audi A3 71 000 6,0
14. Ford Focus 66 000 6,0
14. Volvo S60 / V60 85 000 6,0
17. Mazda 2 53 000 6,2
17. Volkswagen Golf Plus 54 000 6,2
19. Audi A4 / A5 93 000 6,3
19. Volvo XC60 91 000 6,3
21. Ford C-Max 67 000 6,7
22. Mercedes-Benz E-sarja Coupé 62 000 6,9
22. Opel Meriva 52 000 6,9
24. Suzuki Swift 56 000 7,0
24. Toyota Yaris 54 000 7,0
26. Mini 54 000 7,1
26. Toyota Verso 68 000 7,1
28. Mercedes-Benz C-sarja 82 000 7,2
28. Opel Astra 68 000 7,2
30. Honda CR-V 66 000 7,3
31. Mercedes-Benz E-sarja 115 000 7,4
32. Toyota Avensis 84 000 7,5
32. Volkswagen Eos 56 000 7,5
34. Hyundai ix35 64 000 7,6
34. Škoda Yeti 70 000 7,6
34. Volkswagen Golf 73 000 7,6
37. Kia Venga 54 000 7,8
38. Ford Fusion 49 000 7,9
38. Nissan Juke 55 000 7,9
38. Seat Altea 69 000 7,9
41. BMW 1-sarja 72 000 8,0
41. Mitsubishi Colt 52 000 8,0
43. BMW X5 / X6 98 000 8,1
44. BMW X3 77 000 8,2
44. Volkswagen Polo 57 000 8,2
46. Mazda 5 66 000 8,3
46. Renault Modus 47 000 8,3
48. BMW 3-sarja 89 000 8,6
48. Honda Jazz 50 000 8,6
50. Ford Fiesta 58 000 8,7
50. Ford Kuga 77 000 8,7
50. Nissan Micra 47 000 8,7
50. Toyota Auris 58 000 8,7
54. Škoda Fabia 62 000 8,9
55. Seat Leon 72 000 9,0
56. Alfa Romeo Giulietta 62 000 9,2
56. Škoda Roomster 65 000 9,2
58. Honda Civic 58 000 9,3
58. Renault Scénic 72 000 9,3
58. Smart Fortwo 45 000 9,3
58. Toyota RAV4 68 000 9,3
62. Opel Insignia 92 000 9,5
63. Suzuki Grand Vitara 63 000 9,6
63. Volvo S40 / V50 90 000 9,6
65. Mercedes-Benz A-sarja 52 000 9,7
65. Škoda Superb 102 000 9,7
67. Nissan Note 60 000 9,9
67. Peugeot 107 48 000 9,9
67. Suzuki SX4 55 000 9,9
70. Mazda 6 77 000 10,0
70. Volkswagen Touran 88 000 10,0
72. Citroën C4 71 000 10,1
72. Opel Corsa 54 000 10,1
72. Renault Laguna 84 000 10,1
72. Seat Ibiza 64 000 10,1
Keskiarvo 10,1
76. Mercedes-Benz B-sarja 61 000 10,2
76. Škoda Octavia 92 000 10,2
78. Citroën C1 53 000 10,3
79. Citroën C3 56 000 10,4
80. BMW 5-sarja 99 000 10,5
80. Nissan Qashqai 70 000 10,5
82. Volvo V70 / XC70 107 000 10,6
83. Suzuki Jimny 47 000 10,8
83. Toyota Aygo 50 000 10,8
83. Volkswagen Tiguan 71 000 10,8
86. Kia Sportage 67 000 10,9
86. Opel Zafira 79 000 10,9
88. Volkswagen Scirocco 66 000 11,0
89. Hyundai i10 47 000 11,1
89. Volkswagen Caddy Life 86 000 11,1
91. Seat Alhambra 90 000 11,3
92. Mitsubishi Outlander 77 000 11,5
93. Hyundai i30 63 000 11,6
93. Kia Sorento 81 000 11,6
95. Renault Mégane 71 000 11,7
96. Peugeot 308 69 000 12,0
97. Citroën C3 Picasso 61 000 12,1
98. Peugeot 207 54 000 12,2
99. Citroën C4 Picasso 78 000 12,3
99. Volkswagen Passat 109 000 12,3
101. Kia Cee’d 67 000 12,4
102. Volkswagen CC 91 000 12,7
103. Citroën C5 101 000 12,8
103. Hyundai i20 54 000 12,8
105. Ford S-Max 91 000 13,2
106. Citroën Berlingo 77 000 13,5
107. Ford Mondeo 97 000 13,6
107. Volkswagen Sharan 95 000 13,6
109. Ford Galaxy 103 000 13,7
109. Renault Clio 53 000 13,7
111. Kia Picanto 48 000 14,3
112. Renault Twingo 48 000 14,4
113. Dacia Duster 68 000 14,6
114. Ford Ka 49 000 14,7
115. Fiat Punto 57 000 14,9
116. Chevrolet Captiva 71 000 15,0
116. Fiat 500 46 000 15,0
118. Chevrolet Spark 50 000 15,3
119. Volkswagen Fox 54 000 15,4
120. Chevrolet Cruze 64 000 17,8
121. Dacia Sandero 58 000 18,1
122. Fiat Panda 50 000 18,4
123. Renault Kangoo 69 000 18,5
124. Dacia Logan 72 000 22,6

6–7 vuotta vanhat henkilöautot

Isojen vikojen osuus, keskiarvo 15,2 prosenttia *

Sija Malli Keskimääräinen
ajomäärä (km)
Isojen vikojen
osuus (%)
1. Mazda 3 75 000 6,8
2. Porsche 911 55 000 7,4
3. Audi TT 79 000 7,7
4. BMW X1 84 000 8,0
5. Toyota Avensis 93 000 8,1
6. Audi Q5 113 000 8,8
6. Volkswagen Golf Plus 76 000 8,8
8. Mercedes-Benz GLK 99 000 8,9
9. Toyota Yaris 71 000 9,8
10. Mercedes-Benz E-sarja 125 000 10,1
10. Mercedes-Benz SLK 61 000 10,1
12. Volkswagen Golf 93 000 10,5
13. Ford Kuga 102 000 10,7
14. Audi A4 / A5 117 000 10,8
14. Ford Fusion 67 000 10,8
14. Opel Insignia 96 000 10,8
14. Volvo XC60 123 000 10,8
18. Audi A3 96 000 10,9
18. Mitsubishi Colt 74 000 10,9
20. Honda CR-V 96 000 11,1
21. Honda Jazz 72 000 11,2
21. Renault Scénic 85 000 11,2
23. Mini 76 000 11,3
23. Volkswagen Eos 82 000 11,3
25. Toyota Aygo 67 000 11,6
26. Mercedes-Benz A-sarja 71 000 11,7
26. Toyota Auris 77 000 11,7
28. Mazda 2 72 000 11,8
29. Mercedes-Benz C-sarja 103 000 12,2
29. Toyota RAV4 86 000 12,2
31. Ford Focus C-Max 93 000 12,3
31. Toyota Corolla Verso 99 000 12,3
33. Peugeot 107 65 000 12,4
33. Volkswagen Touran 113 000 12,4
35. Smart Fortwo 60 000 12,7
36. Suzuki SX4 78 000 12,8
37. Škoda Superb 110 000 12,9
38. BMW 1-sarja 90 000 13,1
38. Mercedes-Benz B-sarja 80 000 13,1
40. Opel Meriva A 69 000 13,2
40. Škoda Octavia 112 000 13,2
42. Ford Fiesta 72 000 13,4
42. Honda Civic 85 000 13,4
42. Hyundai i20 67 000 13,4
45. Citroën C1 69 000 13,5
45. Mercedes-Benz CLK 80 000 13,5
45. Volkswagen New Beetle 69 000 13,5
48. Volkswagen Scirocco III 89 000 13,7
48. Volkswagen Tiguan 96 000 13,7
50. BMW 3-sarja 111 000 13,8
51. Volvo V70 / XC70 139 000 13,9
51. Volkswagen Caddy Life 110 000 13,9
53. Opel Astra 92 000 14,0
54. Opel Agila 56 000 14,1
55. Audi A6 146 000 14,2
56. Mazda 6 98 000 14,3
56. Škoda Fabia 80 000 14,3
58. Opel Corsa 71 000 14,7
58. Volkswagen Touareg 127 000 14,7
60. Škoda Roomster 88 000 14,9
60. Volkswagen Polo 73 000 14,9
62. Nissan Micra 69 000 15,0
62. Renault Modus 65 000 15,0
62. Seat Ibiza 83 000 15,0
65. Opel Zafira 102 000 15,2
Keskiarvo 15,2
66. Nissan Note 79 000 15,3
67. BMW 5-sarja 136 000 15,4
67. Suzuki Grand Vitara 87 000 15,4
69. Ford Ka 61 000 15,6
70. BMW X5 129 000 15,7
70. Volkswagen Passat CC 117 000 15,7
72. Hyundai Matrix 74 000 15,8
73. Citroën C3 Picasso 78 000 16,0
73. Peugeot 308 92 000 16,0
75. Volvo S40 / V50 118 000 16,2
76. BMW X3 107 000 16,3
76. Hyundai i30 86 000 16,3
78. Renault Mégane 84 000 16,5
79. Seat Altea 93 000 16,6
80. Citroën Berlingo 101 000 16,8
80. Suzuki Jimny 69 000 16,8
82. Ford Focus 97 000 17,1
83. Kia Sportage 89 000 17,2
83. Mercedes-Benz ML 129 000 17,2
85. Ford S-Max 123 000 17,3
86. Citroën C4 Picasso 102 000 17,6
86. Seat Leon 96 000 17,6
88. Mitsubishi Outlander 104 000 17,7
89. Ford Mondeo 128 000 17,8
90. Renault Laguna 108 000 17,9
91. Suzuki Swift 77 000 18,2
92. Hyundai i10 61 000 18,3
93. Citroën C5 117 000 18,7
94. Citroën C3 68 000 18,9
94. Fiat 500 66 000 18,9
96. Mazda 5 93 000 19,2
97. Kia Cee’d 91 000 19,3
98. Kia Sorento 113 000 19,4
98. Nissan Qashqai 91 000 19,4
100. Volkswagen Passat 143 000 19,6
101. Renault Clio 73 000 19,8
102. Kia Picanto 62 000 20,1
103. Dacia Sandero 73 000 20,3
104. Fiat Punto 78 000 20,4
105. Peugeot 207 74 000 20,7
106. Ford Galaxy 135 000 20,9
107. Kia Rio 79 000 21,1
108. Fiat Panda 64 000 21,6
109. Volkswagen Sharan 131 000 21,8
110. Hyundai Tucson 89 000 22,3
111. Citroën C4 85 000 23,7
112. Renault Twingo 66 000 23,8
112. Volkswagen Fox 72 000 23,8
114. Dacia Logan 97 000 25,1
115. Renault Kangoo 94 000 27,3
116. Chevrolet Captiva 107 000 29,4
117. Chevrolet Matiz 60 000 31,6

8–9 vuotta vanhat henkilöautot

Isojen vikojen osuus, keskiarvo 20,9 prosenttia *

Sija Malli Keskimääräinen
ajomäärä (km)
Isojen vikojen
osuus (%)
1. Porsche 911 65 000 9,9
2. Audi TT 95 000 11,5
3. Mazda 2 80 000 12,4
4. Mercedes-Benz SLK 76 000 12,8
5. Toyota Auris 95 000 12,9
6. Volkswagen Golf Plus 100 000 13,0
7. Toyota Corolla Verso 120 000 13,2
8. Toyota Yaris 89 000 14,5
9. Mercedes-Benz C-sarja 112 000 14,7
10. Mini 92 000 14,9
11. Ford Fusion 84 000 15,0
11. Mercedes-Benz A-sarja 91 000 15,0
11. Smart Fortwo 71 000 15,0
14. Volkswagen Tiguan 110 000 15,7
15. Volkswagen Golf 117 000 15,8
16. Peugeot 107 85 000 15,9
16. Toyota Aygo 86 000 16,2
18. Audi A3 122 000 16,4
18. Honda CR-V 113 000 16,4
20. Suzuki SX4 94 000 16,5
20. Volkswagen Eos 99 000 16,5
22. Ford Fiesta 89 000 16,6
22. Volkswagen New Beetle 88 000 16,6
24. Mercedes-Benz B-sarja 96 000 17,0
25. Mitsubishi Colt 93 000 17,1
26. Toyota Avensis 130 000 17,3
27. Honda Jazz 91 000 17,5
28. Opel Agila 79 000 17,7
29. Toyota RAV4 113 000 17,8
30. BMW X5 156 000 17,9
30. Citroën C1 89 000 17,9
30. Honda Civic 107 000 17,9
33. Ford S-Max 143 000 18,0
33. Opel Corsa 87 000 18,0
35. Suzuki Grand Vitara 102 000 18,1
36. Audi A4 143 000 18,2
36. Volkswagen Touran 139 000 18,2
38. BMW X3 133 000 18,4
38. Mercedes-Benz CLK 100 000 18,4
40. Hyundai Getz 88 000 18,6
41. BMW 3-sarja 131 000 19,4
41. Suzuki Jimny 82 000 19,4
43. Ford Galaxy 160 000 19,7
43. Opel Meriva 85 000 19,7
43. Volkswagen Caddy Life 138 000 19,7
46. BMW 1-sarja 114 000 19,8
47. Ford Focus C-Max 109 000 19,9
48. Škoda Octavia 140 000 20,1
49. Mazda 6 123 000 20,2
49. Seat Altea 116 000 20,2
51. Opel Zafira 126 000 20,5
52. Audi A6 171 000 20,7
52. Volkswagen Touareg 153 000 20,7
54. Mitsubishi Outlander 122 000 20,9
Keskiarvo 20,9
55. Kia Cee’d 111 000 21,1
55. Seat Leon 121 000 21,1
57. Opel Astra 114 000 21,4
58. Škoda Roomster 116 000 21,6
59. BMW 5-sarja 159 000 21,7
59. Hyundai Matrix 92 000 21,7
59. Opel Vectra 136 000 21,7
59. Suzuki Swift 90 000 21,7
63. Ford Mondeo 143 000 21,8
64. Mercedes-Benz ML 150 000 22,1
65. Citroën C4 Picasso 130 000 22,3
66. Volvo S40 / V50 136 000 22,4
67. Ford Focus 115 000 22,7
68. Kia Sportage 109 000 22,8
69. Mazda 3 98 000 22,9
69. Nissan Qashqai 109 000 22,9
71. Nissan Note 102 000 23,3
71. Volkswagen Polo 96 000 23,3
73. Volkswagen Passat 166 000 23,6
74. Škoda Fabia 107 000 23,9
75. Renault Modus 84 000 24,0
76. Citroën C3 87 000 24,4
76. Mercedes-Benz E-sarja 159 000 24,4
78. Volvo V70 / XC70 178 000 24,5
79. Hyundai Tucson 107 000 24,6
80. Nissan Micra 87 000 24,7
81. Mazda 5 121 000 24,9
82. Renault Clio 92 000 25,0
83. Fiat Panda 86 000 25,5
84. Hyundai Atos 73 000 25,7
85. Peugeot 207 89 000 25,8
86. Kia Picanto 88 000 26,7
86. Kia Rio 101 000 26,7
88. Renault Scénic 114 000 26,8
89. Fiat Punto 99 000 26,9
90. Seat Ibiza / Cordoba 103 000 27,2
91. Citroën C4 109 000 27,7
92. Citroën Berlingo 122 000 28,0
92. Volkswagen Fox 90 000 28,0
94. Kia Sorento 133 000 28,1
94. Renault Twingo 79 000 28,1
96. Peugeot 307 114 000 28,8
97. Ford Ka 78 000 29,0
98. Alfa Romeo 147 106 000 29,3
99. Chevrolet Captiva 123 000 29,5
100. Renault Kangoo 115 000 29,9
101. Chevrolet Matiz 73 000 30,0
102. Renault Mégane 119 000 30,1
102. Volkswagen Sharan 153 000 30,1
104. Dacia Logan 111 000 31,5
105. Citroën C5 141 000 31,9
106. Renault Laguna 139 000 35,3

10–11 vuotta vanhat henkilöautot

Isojen vikojen osuus, keskiarvo 27,1 prosenttia *

Sija Malli Keskimääräinen
ajomäärä (km)
Isojen vikojen
osuus (%)
1. Porsche 911 78 000 10,4
2. Toyota Corolla Verso 133 000 15,8
3. Mercedes-Benz SLK 93 000 17,4
4. Toyota RAV4 115 000 17,8
5. Honda CR-V 129 000 18,0
6. Toyota Avensis 137 000 18,1
7. Audi TT 110 000 18,2
8. Ford Fusion 101 000 18,3
9. Toyota Corolla 116 000 18,8
10. Mazda 2 99 000 18,9
11. Mercedes-Benz B-sarja 108 000 19,0
12. Volkswagen Golf Plus 114 000 19,9
13. Honda Jazz 105 000 20,6
13. Mercedes-Benz A-sarja 105 000 21,1
15. Mitsubishi Colt 107 000 21,3
16. BMW X3 156 000 21,7
17. Ford Fiesta 104 000 21,9
18. Opel Agila 97 000 22,3
19. Honda Civic 123 000 23,0
20. Volkswagen New Beetle 104 000 23,2
21. Suzuki Jimny 90 000 23,6
21. Volkswagen Golf 125 000 23,6
23. Audi A4 162 000 23,8
24. Mercedes-Benz CLK 111 000 24,0
24. Audi A6 173 000 24,8
26. Audi A3 140 000 25,0
26. Opel Zafira 137 000 25,0
28. Hyundai Getz 102 000 25,3
29. Ford Focus C-Max 116 000 25,8
30. Opel Astra 121 000 26,3
30. Renault Clio 110 000 26,3
32. Ford Focus 125 000 26,4
32. Seat Leon / Toledo 145 000 26,4
34. Volkswagen Touareg 166 000 26,6
35. Hyundai Matrix 109 000 27,0
36. Opel Meriva 103 000 27,1
36. Volvo V70 / XC 70 197 000 27,1
Keskiarvo 27,1
38. BMW 1-sarja 129 000 27,2
38. Ford Mondeo 161 000 27,2
38. Volkswagen Caddy Life 158 000 27,2
41. Hyundai Atos 88 000 27,4
42. Mazda 3 113 000 28,0
42. Škoda Octavia 145 000 28,0
44. Mazda 6 136 000 28,1
45. Seat Altea 131 000 28,2
46. Mercedes-Benz E-sarja 172 000 28,5
47. Smart Fortwo 89 000 28,6
48. Hyundai Tucson 116 000 28,8
49. Mini 102 000 28,9
50. Citroën C4 121 000 29,0
51. Renault Modus 98 000 29,1
51. Volvo S40 / V50 158 000 29,1
53. Volkswagen Passat 163 000 29,2
54. Citroën C3 102 000 29,3
55. Mercedes-Benz C-sarja 138 000 29,6
56. Škoda Fabia 122 000 29,8
57. Seat Ibiza / Cordoba 117 000 30,0
58. Citroën C5 144 000 30,1
59. BMW 5-sarja 176 000 30,3
60. Kia Picanto 98 000 30,5
60. Volkswagen Polo 107 000 30,5
62. Mazda Premacy 113 000 30,6
62. Peugeot 307 125 000 30,6
64. Volkswagen Touran 162 000 30,7
65. Opel Corsa 107 000 30,9
66. Opel Vectra 147 000 31,3
66. Peugeot 206 107 000 31,3
68. Renault Twingo 101 000 31,4
69. BMW X5 177 000 31,6
70. Fiat Panda 97 000 31,9
71. Volkswagen Fox 101 000 32,0
72. Fiat Punto 108 000 32,2
73. Citroën Berlingo 136 000 32,4
74. BMW 3-sarja 150 000 32,9
75. Nissan Micra 100 000 33,2
76. Renault Scénic 117 000 33,6
77. Ford Ka 86 000 34,6
78. Renault Mégane 128 000 34,9
79. Volkswagen Sharan 173 000 35,4
80. Ford Galaxy 175 000 35,6
81. Renault Kangoo 129 000 36,0
82. Chevrolet Matiz 85 000 36,5
83. Alfa Romeo 147 132 000 37,8
84. Renault Laguna 142 000 38,1
85. Kia Sorento 151 000 38,4
86. Mercedes-Benz ML 164 000 42,0

* Isot viat ovat auton hylkäykseen johtaneita merkittäviä vikoja.

8 857 143 määräaikaiskatsastusta Saksassa ajalla heinäkuu 2015 – kesäkuu 2016.

Katso myös miksi paraskaan katsastustilasto ei kerro kaikkea: Eri tilasto – eri viat.

Lähde: Auto Bild Spezial: TÜV-report 2017, ilmestynyt Saksassa 4.11.2016. www.vdtuev.de

Jaa artikkeli