Liikenne | Uutinen | 27.3.2020

Haluatko päivittää pätevyyttäsi kotona? Älä unohda maksutonta Tieturva 1 -verkkokurssia

Mikäli kotona vietettyä aikaa haluaa hyödyntää itsensä kouluttamisen parissa, on Väyläviraston vastikään maksuttomaksi muuttunut Tieturva 1 -verkkokoulutus yksi vaihtoehto.

Jaa artikkeli

Koronaviruksen jyllätessä kaikkia Suomen kansalaisia on kehotettu välttämään turhaa liikkumista, ja moni varmaan tarvitsee seinien sisälle tekemistä ajan tappamiseksi. Jos ehdottamamme auto- tai ralliaiheinen viihdetarjonta ei miellytä, aikaa voi käyttää myös oman pätevyyden päivittämiseen.

Yksi parhaassa tapauksessa työllistävääkin vaikutusta tarjoava tapa kouluttaa itseään on 2.1.2020 alkaen maksuttomaksi verkkokoulutukseksi muuttunut Väyläviraston Tieturva 1.

Aiemmin Tieturva 1 -koulutus on täytynyt suorittaa lähiopetuksena, joka on aiheuttanut luonnollisesti kustannuksia. Väylä kertoi joulukuussa tarpeen kurssin siirtymiselle verkkoon tulleen elinkeinoelämästä, jossa sähköistys on tätä päivää. Kurssin muuttumisen maksuttomaksi arvellaan myös parantavan yritysten kilpailukykyä. Rekisteröitymään kurssille pääset tästä.

Jos itse tulostettavan pätevyystodistuksen lisäksi haluaa muovisen pätevyystodistuksen, eli Tieturva 1 -kortin, sellaisen voi tilata halutessaan SPEKistä erillistä maksua vastaan.

Tieturva 1 -pätevyyttä edellytetään kaikilta yleisillä työskenteleviltä. Tieturva 1 -pätevyys vaaditaan myös Tieturva 2 -koulutukseen osallistumiseen.

Lähde: Väylä Kuvituskuva: Moottorin arkisto / Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu