Ajoneuvot Moottoriurheilu 19.3.2020

Tylsyyden tyrmääjät: tässä ovat parhaat ralliohjelmat internetin syövereistä

Suomen kansallisurheiluksikin kutsuttu ralli kärsii myös koronaviruksen aiheuttamista kilpailujen siirtymisestä ja perumisesta. Nyt ajan voi käyttää kuitenkin vanhojen muistelemiseen ja ajankohtaisten analyysien kuuntelemiseen.

Karanteenissa kipuilevien ja etätyöläisten pelastukseksi olemme kaivaneet esiin tukun tylsyyden tyrmääjiä. Vauhdikas avaus on pyhitetty rallillaiheisille videokanaville ja podcasteille, mutta jatkoa on luvassa muun muassa auto- ja matkailuaiheista.

WRC

Luonnollisesti rallin MM-sarjan viralliselta Youtube-kanavalta löytyy ralliaiheista katsottavaa, mutta kyse ei ole ainoastaan edellisten kisojen koosteista ja parhaista paloista, jotka tosin löytyvät lähes täydellisesti kanavalta vuodesta 2013 lähtien.

Soittolistoja on hurja määrä, mutta mielenkiintoisimpia lienee yksittäisten rallikoosteiden sijaan näyttävimmät kolarit ja WRC:n historia -videosarjat, jossa käydään läpi muun muassa legendaarinen Ari Vatasen Monte Carlon voitto vuodelta 1985 Peugeot 205 T16:lla, Safari-rallin historiaa ja tiukkoja maailmanmestaruuskamppailuita vuosien varrelta.

Rallin SM

Yksi kovimmista kansallisista rallisarjoista, eli se kotimainen, televisioidaan Yleisradion toimesta. Tällä kaudella kaikkien kolmen ajetun kilpailun koosteet ovat katsottavissa Yle Areenasta.

Rallin SM

Tomin nuoteista ja Tomi Tuomisen Power Stage

Lisää suomenkielistä rallisisältöä tarjoaa niin ikään Yle areenasta löytyvä, Tomi Tuomisen isännöimä Tomin nuoteista -podcast. Podcasteja on julkaistu kuusi kappaletta ja tähän asti Tuomisen vieraina on ollut Marcus Grönholm, Kalle Rovanperä, Lasse Lampi, Harri Rovanperä, Timo Rautiainen ja Kaj Lindström.

Perjantain tiukka kamppailu sujui Latvalan tahdissa

Tomin Nuoteista -podcastissa vierailee myös Kalle Rovanperä.

Samoja aiheita sivuaa myös Tomi Tuomisen Power Stage -videosarja, mutta talteen on pätkitty pääsääntöisesti eri asiat ja viihdettä on tuomassa myös liikkuvat kuvat. Podcastin vierailijoiden lisäksi videosarjassa on vieraillut Valtteri Bottas, yhden videon käsitellessä Jari Huttusta ja Emil Lindholmia. Nuoria kuljettajalupauksia koskevassa jaksossa muun muassa paljastetaan Huttusen luultavasti osallistuvan Hyundain R5-autolla Portugalin MM-ralliin onnistuneen Ruotsin rallin vuoksi.

Absolute Rally

Lontoon murteen taittuessa ehdottoman hyvä podcast on myös Absolute Rally. Tässä podcastissa käsitellään ralleja usealla eri sarjatasolla, ja tuotantokausia tälle sarjalle on kertynyt jo varsin kunnioitettavat 18 kappaletta, 19. kauden pyöriessä parasta aikaa. Uusi jakso tulee noin viikon välein.

Teksti: Moottori Kuvituskuvat: Moottorin arkisto/Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat