Renkaan urasyvyys

Liikenne Uutinen 7.9.2015

Joka kuudennella sakkorenkaat – osalla tietämättään

Kesärenkaiden kunnossa hienoista kehitystä.

Viisitoista prosenttia autoilijoista ajavat surkeakuntoisilla renkailla, eli renkailla joiden urasyvyys on alle kaksi millimetriä. Surkeakuntoisten renkaiden osuus vaihteli alueittain 8–25 prosentin välillä. Erityisen huonoja renkaita käytettiin Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa.

Autonrengasliiton tutkimusraportin mukaan surkeakuntoisilla renkailla ajavista vain 24,7 prosenttia tiedostaa renkaidensa huonouden. Kolme neljästä kuljettajasta ei siten pysty sovittamaan ajonopeuttaan renkaidensa kuntoon.

Kehitystä parempaan

Laki vaatii kesärenkaalta 1,6 millimetrin urasyvyyttä, mutta rengasalan ammattilaiset pitävät neljää millimetriä turvallisena rajana.

Autonrengasliiton tutkimuksen mukaan renkaiden syyskunto on parantunut hieman kolmen vuoden takaisesta. Surkeakuntoisten renkaiden osuus on vähentynyt vain 0,3 prosenttia, mutta epävarman taloustilanteen vuoksi pelättiin huomattavasti pahempaa.

Autonrengasliitto, Liikenneturva ja poliisi kampanjoivat rengasturvallisuuden parissa neuvontahenkisissä rengasratsioissa tällä viikolla Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Porissa ja Rovaniemellä.

Lähde: Autonrengasliitto

Jaa artikkeli