Liikenne Liikenneturvallisuus Uutinen 17.2.2023

Seuraavat viikonloput ovat vilkkaita tien päällä – poliisi valvoo talvilomaliikennettä

Tämän vuoden talvilomat alkavat perjantaina ja se tarkoittaa, että tienpäällä on seuraavien viikonloppujen aikana tavanomaista vilkkaampaa.

Talvilomakausi starttaa perjantaina 17. helmikuuta Etelä-Suomesta alkaen. Ensimmäisenä talvilomalle rientävät eteläsuomalaiset, seuraavalla viikolla eli viikolla 9 on Keski-Suomen väen vuoro. Viikolla 10 puolestaan lomailee Pohjois-Suomi.

Tieliikenteessä seuraavat viikonloput tarkoittavat sitä, että odotettavissa on tavanomaista vilkkaampaa.

Poliisi varautuu talvilomaliikenteeseen valvomalla liikennettä perinteisesti tehostetusti koko maassa. Valvontaa kohdistetaan erityisesti vilkkaasti liikennöidyille tieosuuksille.

– Valvonnassa keskitymme etenkin rattijuopumuksiin, ylinopeuksiin sekä ajotapoihin, kuten liian lyhyisiin turvaväleihin. Lisäksi tarkkailemme turvavöiden ja kännyköiden käyttöä sekä ajoneuvon kuntoa ja kuormausta sekä sitä, että autossa ovat kelien mukaiset renkaat, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Onninen myös muistuttaa, että talvikaudella liikenteessä korostuu kuljettajan vireystila.

– Pimeänä kautena rattiin ei ole syytä lähteä väsyneenä. Myös ajoneuvon valot on syytä tarkistaa ja pitää riittävät turvavälit muihin tiellä liikkuviin, Onninen sanoo.

Lähde: Poliisi

Jaa artikkeli