Liikenne Uutinen 8.4.2014

Uusi moottorirata Honkajoelle

Honkajoelle Satakuntaan avattiin huhtikuun alussa Suomen kuudes kokonaan asvaltoitu moottorirata.

Honkajoelle Satakuntaan avattiin huhtikuun alussa Suomen kuudes kokonaan asvaltoitu moottorirata. Ahvenisto, Alastaro, Jurvan Botniaring, Vetelin Kemora ja Virtasalmen Motopark saavat seurakseen 1,7 kilometrin mittaisen radan.

Uusi rata on valmistunut kaikessa hil jaisuudessa. Radan valmistuminen tuli useimmille alan harrastajillekin yllätyksenä. Honkajoen naapurin Kankaanpään kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila on yksi ratahankkeen aktiiveista.

– Meillä on täällä sellainen tapa, että tehdään ensin ja puhutaan vasta sitten, Mattila nauraa.

– Hanke on edennyt todella nopealla aikataululla. 2012 saatiin rahoitus kokoon ja suunniteltiin rata, viime syksynä se oli asvaltoinnin osalta jo valmis, Mattila taustoittaa.

Vireä 1900 asukkaan kunta

Rahoituksessa ovat olleet mukana Honkajoen kunnan ohella muun muassa Honkajoen Moottorikerho/Urheiluautoilijat ry ja paikallinen koneliikeyhdistys. 1 900 asukkaan kunnassa on peräti kolme suurta konealan yritystä.

Vankka maansiirto-osaamisen keskittymä on ollut avainasemassa myös ratahankkeen toteutumisessa. Koneliikeyhdistyksen ansioista maanrakennustyöt ovat edenneet joutuisasti.

Rata aluksi simulaattorina

Honkajoen uutuusrata on poikkeuksellinen myös suunnittelun osalta. Siitä on laadittu ensin simulaattoriversio, jota harrastajat ovat päässeet ajamaan ja kommentoimaan.

– Olen itse suunnitellut radan ja r-factor -mallinnuksen on tehnyt Juha Salminen. Mukana ratasimulointia ajamassa ovat olleet muun muassa Toni Vilander ja Mika Heinonen, joilta saatiin hyviä vinkkejä radan kehittämiseksi, Mattila paljastaa.

– Suurena apuna oli kankaanpääläinen ajosimulaattorivalmistaja Foracer, jonka simulaattoreilla rataa ajettiin, Mattila jatkaa.

Pesämäen alueella on jo entuudestaan kansainväliset säännöt täyttävä karting-rata sekä rallicross- ja motocross-radat. Ratojen tekniset tiedot, hinnastot ja ajo-ohjeet osoitteesta: pesamaki.fi

Teksti: Jari Kohonen

Jaa artikkeli