Föli vesibussi

Liikenne Uutinen 2.5.2017

Vesibussi Martinsillalta Ruissaloon osaksi Turun Föli-joukkoliikennettä

Kesän viilein tapa reissata Turun keskustan ja Ruissalon väliä on Föli-joukkoliikenteeseen liitetty vesibussi.

Kesäsesongin ajan hauskin tapa liikkua Turun Martinsillalta Ruissaloon saakka on Airisto Linen operoima vesibussi. Tämän kesän ajan vesibussiliikenne kuuluu kokeiluluonteisesti Turun seudun Föli-joukkoliikennejärjestelmään, joten samalla lipulla voi reissata myös maabusseilla. Föli-lipun vaihtoaika on kaksi tuntia.

Föli vesibussi

Vesibussi operoi 22.5. – 13.8. välisenä aikana kello 10–18 Turun keskustan ja Ruissalon väliä. Aikuisen kertalippu on normaaliin tapaan 3€, lapsen 1,5€ ja matkakorteilla voi maksaa myös vesibussimatkan. Myös kortin lataaminen onnistuu busseissa. Taksojen osalta suurimman eron muodostavat polkupyörät, joista ei peritä lisämaksua vesibussissa.

75-paikkainen vesibussi operoi väliä Martinsilta–Forum Marinum–Ruissalon telakka–Kansanpuisto. Polkupyörien kanssa bussin kapasiteetti on noin 30–50 henkilöä. Helpoimmat pysäkit pyöräilijöille ovat Martinsilta ja Ruissalon telakka, muiden sisältäessä portaita.

Föli vesibussi

Ruisrock 7.–9.7. ja Tall Ships Race 20.–23.7. muodostavat poikkeuksia vesibussin reittiin ja aikatauluihin ja niistä tiedotetaan Fölin nettisivuilla.

Lähde: Föli Kuvat: Aake Kinnunen, Föli

Jaa artikkeli