mainos

16.10.2018

Autolainojen vertailu kannattaa – hinnoissa on huimia eroja

Autolainaa miettivän kannattaa tutustua huolellisesti eri vaihtoehtoihin ennen lainan ottamista, suosittelee Suomen johtava rahoituspalveluiden vertailusivusto Financer.com.

Lainojen hintaerot voivat nousta tuhansiin euroihin, joten vertailulla voi säästää helposti merkittäviäkin summia. Financerin sivustolta löytyvät helpot työkalut autolainojen vertailuun.

Suurin osa uusista autoista Suomessa ostetaan rahoituksella, eli lainarahalla. Suuresta markkinasta johtuen autorahoitusta tarjoavat monenlaiset pankit sekä
rahoitusyhtiöt. Auton ostaminen rahoitetaan tyypillisesti pankkilainalla, kulutusluotolla tai autoliikkeen järjestämällä rahoituksella.

Monilla suurilla autoliikkeillä on sopimus jonkin tietyn rahoitusyhtiön kanssa, jolta kaikki liikkeen tarjoamat rahoitussopimukset hankitaan. Suomessa suurin
autorahoittaja on espanjalainen Santander.

Lainojen koroissa ja erilaisissa sivukuluissa voi olla erittäin suuria eroja, joten huolellinen vertailu ja tarkka tutustuminen sopimusehtoihin ovat ehdottoman tärkeitä jokaiselle lainanhakijalle. Lainaa ei kannata missään nimessä ottaa heti ensimmäisestä paikasta ennen kuin on nähnyt muitakin vaihtoehtoja. Pieneltäkin tuntuvat erot koroissa ja kuluissa voivat pitkällä aikavälillä nostaa hintaeroja jopa tuhansiin euroihin.

Miten vertailla lainoja helposti?

Täysin omia tarpeita vastaavan, mahdollisimman edullisen lainan etsiminen voi tuntua aikaa vievältä. Pankkeja ja rahoituslaitoksia on tarjolla paljon. Tämä on tietysti loppujen lopuksi lainanhakijan kannalta pelkästään hyvä asia, mutta samalla se tekee hakuprosessista hieman työläämmän.

Vaikka nykyaikana hakemisen voikin hoitaa lähes aina netin välityksellä, on jokaisen lainantarjoajan sivustolla vierailu melko ärsyttävää puuhaa. Todennäköisesti jokaisella sivustolla joutuu vielä erikseen täyttämään lainahakemuksen, jotta näkee lopulliset henkilökohtaiset lainaehtonsa.

Tässä prosessissa avuksi tulee Financer.com, jonka kautta voit kätevästi vertailla lähes sadan eri pankin ja luotonantajan autolainatarjoukset.

Siirry autolainavertailuun tästä!

Financer.com on Suomen kattavin erilaisten taloudellisten tuotteiden vertailupalvelu. Palvelun kautta on hyvin helppoa ja nopeaa löytää juuri omiin tarpeisiin sopiva laina. Kätevät vertailutyökalut helpottavat summan ja maksuajan säätämistä itselleen sopiviksi.

Financerin käyttö on ilmaista, ja sen kautta saa luotua hyvän yleiskuvan itselleen saatavissa olevista lainoista hetkessä. Lisäksi sivustolla on paljon kullanarvoista
tietoa liittyen henkilökohtaiseen talouteen ja sen hallintaan aina sijoitusoppaista sähkösopimusvertailuihin.

Vakuudellinen vai vakuudeton autolaina?

Kyseessä on lähinnä mielipidekysymys. Monissa tapauksissa vakuudellisen lainan vakuudeksi voi asettaa itse rahoituksen kohteena olevan ajoneuvon. Paljon käytetyt ja jo iäkkäämmät autot eivät välttämättä kelpaa lainan vakuudeksi. Vakuudellisen lainan korot ovat pääsääntöisesti pienempiä kuin vakuudettomien lainojen.

Kalleimpiin autoihin vakuudeton laina ei välttämättä sovellu, sillä monet lainantarjoajat myöntävät vakuudetonta lainaa ainoastaan 50 000 euroon saakka. Näinkään paljon lainaa eivät kaikki myönnä, mutta esimerkiksi 10 000 – 20 000 euroa pitäisi saada lähes paikasta kuin paikasta.

Vakuudettomissa lainoissa lainan korko määräytyy henkilökohtaisesti lainanhakijan taloudellisen tilanteen mukaisesti. Varsinkin näiden lainojen vertailussa Financer.com on erittäin kätevä.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat