mainos

29.7.2022

Unelmoitko uuden auton hankkimisesta? Täältä vinkkejä ostoksen rahoittamiseen!

Sekä autojen harrastajat että ihan perus kuluttajat unelmoivat uuden auton hankkimisesta ajoittain. Oli kyseessä sitten upea kesäauto tai ihan vain käytännöllinen hanke, auton hankkimiseen voi kulua paljonkin rahaa. Tietenkin jo itse auton hankkiminen vie jonkin verran resursseja, mutta tähän ei ole edes vielä laskettu mukaan vakuutusta ja muita menoja. Tästä syystä vinkit hankinnan rahoittamiseen voivat olla tarpeen hyvin monelle.

Harvalla meistä on takataskussa niin paljon rahaa, että voisimme maksaa auton ihan noin vain, asiaa sen enempää miettimättä. Siitä syystä autojen hankintaan on jopa luotu erikseen autolaina, joka on tarkoitettu juuri tähän tarkoitukseen. Tämä on tietenkin yksi yleisistä rahoituskeinoista, mutta se ei ole todellakaan ainoa mahdollisuus. Joten tutustutaan kaikkiin eri vaihtoehtoihin.

Monet harkitsevat lainan hakemista auton ostoa varten

Kuten juuri sanoimme, lainan hakeminen on yksi yleisimmistä tavoista rahoittaa auton hankkiminen. Siihen on nykyään hyvin monia eri mahdollisuuksia, koska lainamarkkinat ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Nykyään kuluttajille on lukemattomasti erilaisia vaihtoehtoja, joiden väliltä he voivat valita.

Ennen kuin päätät hakea autolainaa, onkin hyvin tärkeää, että mietit tarkalleen kuinka paljon oikein tarvitset kyseistä autoa varten. Tämä tieto tulee helpottamaan koko lainan hakemista huomattavasti.

Myös autolainat tulee kilpailuttaa

On hyvin mahdollista, että olet kuullut lainojen kilpailuttamisesta ja vertaamisesta. Tämä on hyvin tärkeä osa lainanhakua, mikä pätee tietenkin myös autolainan hakemiseen. Lainoja vertaamalla ja kilpailuttamalla voit löytää juuri sinulle sopivimman tarjouksen kaikkien mahdollisuuksien joukosta.

Lainojen vertailussa keskitytään takaisinmaksuun. Toisin sanoen, tulet keskittymään takaisin maksun kokoon, ja siihen kuinka kauan haluat sinulla olevan aikaa takaisinmaksuun. Tarkoituksena on löytää laina, joka on mahdollisimman edullinen, mutta jonka takaisinmaksu tapahtuu mahdollisimman kivuttomasti. Näihin asioihin keskittymällä voit löytää juuri sellaisen lainan, joka tulee sopimaan sinulle kaikista parhaimmalla tavalla.

Lainan hakeminen ei ole aina välttämätöntä

Vaikka auton ostamiseen on jopa luotu erillinen laina, tämä ei tarkoita sitä, että lainan hakeminen olisi aina ainoa mahdollisuus. On olemassa monia muitakin ratkaisuja, jotka voivat sopia sinulle jopa paremmin.

Esimerkiksi voit tutustua käytettyihin autoihin. Nykyään voit löytää käytettyjä autoja oikeastaan mistä vain. Internet on täynnä erilaisia markkinoita, joiden avulla voit löytää hyvinkin hienoja mahdollisuuksia. Käytetty auto ei tarkoita enää sitä, että auto olisi jotenkin huonolaatuinen. Jotkut myyvät autojaan jopa yllättävän nopeasti pois. Monilla suomalaisilla on ainakin yksi auto käytössä, mikä vaikuttaa myös käytettyjen autojen tarjonnan määrään ja laatuun. Tämän lisäksi käytetyn auton hankinta voi olla halvempaa verollisesti.

Toinen mahdollisuus on tietenkin leasing autot. Monet autojen välittäjät tarjoavat nykyään myös leasing auto mahdollisuuksia. Tämä voi sopia erityisen hyvin silloin, jos haluat vaihtaa auton tietyn väliajoin. Autolainan hankinta ei ole aina ainoa ratkaisu, se on vain yksi monista eri mahdollisuuksista.

Axolaina.fi

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat