mainos

29.12.2023

Uudet kesärenkaat 2024 + 8 testivoittajarengasta

Onko uusien kesärenkaiden hankinta ajankohtaista? Tästä artikkelista löydät vinkit kahdeksaan laadukkaaseen kesärengasmalliin sekä tietoa kesärengasvertailun tueksi.

Näin vertailet ja valitset sopivat kesärenkaat autoosi

Kesärenkaat voi vaihtaa autoon huhtikuun alussa tai sitten kun sää sallii. Kesärenkaiden urasyvyys tulisi olla minimissään 1,6 millimetriä, mutta mieluiten yli 4 mm. Sadekelin pito alkaa merkittävästi heiketä urasyvyyden pienentyessä. Jos urasyvyys on jo lähempänä neljää millimetriä, on syytä alkaa katsella uusia renkaita.

Fiksu autonomistaja tarkistaa kesärenkaat hyvissä ajoin ennen kesäkauden alkua. Tällöin mahdollisten uusien renkaiden tarpeen huomaa ajoissa, eikä renkaita tarvitse ostaa paniikissa. Ehdit tehdä vertailua eri rengasmerkkien ominaisuuksista ja hinnoista, ja löydät juuri sopivat kesärenkaat omaan autoosi.

Ennen kuin alat tehdä vertailua, selvitä millaiset renkaat tarvitset. Rengaskoon näet nykyisistä renkaista, auton ohjekirjasta tai kuljettajan puoleisessa ovessa olevasta tarrasta. Kokomerkinnästä näet renkaan leveyden, profiilisuhteen ja renkaan sisärakenteen. Niillä on vaikutusta käyttökokemukseen ja ajomukavuuteen. Viimeinen numero on renkaan sisähalkaisija, eli minkä kokoiseen vanteeseen rengas sopii.

Kun vertailet renkaita, sinun on hyvä tietää EU:n rengasmerkintäjärjestelmän luokitukset. Renkaan polttoainetehokkuus ja märkäpito on luokiteltu asteikolla A–E ja ohiajomelu asteikolla A–C. Ohiajomelu on ilmoitettu myös desibeleinä. Järjestelmä kuvaa renkaan ominaisuuksia tietyissä olosuhteissa, joten kaiken kattavaa vertailua ei sen avulla voi tehdä. Merkinnät tarjoavat kuitenkin perustietoa renkaan ominaisuuksista.
Uudet kesärenkaat voi tilata netistä tai lähteä ostoksille rengaskauppaan. Tarkista hyvät rengastarjoukset muun muassa tarjouslehti-sivulta. Majoituksen ostosreissulle voit varata esimerkiksi Jyväskylä hotellit -sivustolta.

Continental on pärjännyt hyvin vertailuissa

Continental on saksalainen rengasvalmistaja, joka on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista renkaiden ja autoteollisuuden komponenttien valmistajista. Yritys perustettiin vuonna 1871 Hannoverissa, Saksassa.
Continental on yksi vanhimmista rengasvalmistajista maailmassa, ja se on ollut mukana autoteollisuudessa lähes sen alkumetreiltä asti. Continental on ollut edelläkävijä useissa autoteollisuuden teknologioissa. Yritys valmistaa erilaisia renkaita, jotka tunnetaan korkeasta laadusta ja innovatiivisuudestaan.

Jos haluat panostaa laadukkaisiin renkaisiin, esimerkiksi Continental PremiumContact 7 voitti Tekniikan Maailman kesärengasvertailun vuonna 2023. Myös aiempi malli PremiumContact 6 on pärjännyt erittäin hyvin kesärengasvertailussa. Kumpaakin mallia löytyy eri kokoisina Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Michelin on maailman toiseksi suurin rengasvalmistaja

Monien tuntema Michelin on ranskalainen rengasvalmistaja ja yksi maailman johtavista rengasalan yrityksistä. Yhtiö tunnetaan laadukkaista renkaistaan sekä innovatiivisista ratkaisuistaan autoteollisuudessa.
Michelin perustettiin vuonna 1889 veljesten André ja Édouard Michelinin toimesta. Yhtiö keskittyi nopeasti rengasvalmistukseen ja onkin nykyään maailman toiseksi suurin rengasvalmistaja.

Michelinin kesärenkaista testeissä loistavasti pärjänneitä malleja ovat esimerkiksi Primacy 4 ja Primacy 4+. Myös aiempi malli Pilot Sport 4 on voittanut kesärengasvertailussa. Löydät nämä ja muut laadukkaat Michelin-rengasmallit Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Korealainen rengasvalmistaja on hiipinyt huipulle

Rengasvalmistajista korealainen Hankook saattaa olla suurelle yleisölle vielä tuntemattomampi merkki. Hankook on eteläkorealainen rengasvalmistaja, ja se on yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista rengasalan yrityksistä.

Hankook perustettiin vuonna 1941 Etelä-Koreassa. Yrityksen toiminta laajeni nopeasti rengasvalmistukseen, ja nykyään se on maailman seitsemänneksi suurin rengasvalmistaja. Yhtiö on tunnettu muun muassa älykkäistä rengasteknologioistaan.

Vuoden 2023 Tekniikan maailman kesärengastestissä Hankook Ventus S1 evo 3 -rengas sijoittui toiselle sijalle. Myös Ventus Prime 3 -kesärenkaat ovat loistaneet vertailuissa. Molemmat kesärengasmallit voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Kotimainen rengasvalmistaja vakuuttaa myös kesärengasmallistollaan

Nokian Renkaat on suomalainen rengasvalmistaja, joka on erikoistunut erityisesti laadukkaiden talvi- ja nastarenkaiden tuottamiseen. Yrityksen juuret ovat vuonna 1898 perustetussa Suomen Gummitehdas Oy:ssä, joka valmisti kumituotteita. Autonrenkaiden valmistus aloitettiin Nokialla vuonna 1932.

Yritys on ollut edelläkävijä talvirenkaiden kehittämisessä ja on ansainnut mainetta erinomaisesta pidosta ja turvallisuudesta vaikeissa talviolosuhteissa. Lisäksi Nokian Renkaat on panostanut teknologiseen innovaatioon, kuten uusien materiaalien käyttämiseen renkaissaan.

Nokian Renkaat valmistaa suosittua Hakka-kesärengasmallistoa, joka on pärjännyt hyvin vertailuissa. Hakka Blue 3 -kesärengas sijoittui Tekniikan Maailman vuoden 2023 kesärengastestissä kolmanneksi. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät keskieurooppalaisissa testeissä pärjänneet, Hakka-mallia hieman edullisemmat Line-sarjan kesärenkaat.

Luetuimmat