Matkailu Uutinen 3.2.2018

Älä tee tätä Thaimaassa – tai vietät vuoden vankilassa

Tupakointi thaimaalaisella rannalla voi viedä uuden lain myötä matkailijan telkien taakse.

Helmikuu tietää huonoja uutisia tupakoijille Thaimaassa. Maassa nimittäin astui voimaan laki, joka kieltää tupakoinnin 24 ranta-alueella. Tupakoinnista kielletyllä rannalla voi olla seurauksena tuntuva sakko tai jopa vuosi vankeutta.

Kielto koskee myös matkailijoita, ja tupakointikielto on voimassa suosittujen turistikohteiden rannoilla: esimerkiksi Hua Hinissä, Pattayalla, Phuketissa ja Koh Lantalla on ranta-alueita, missä tupakointi on sallittu vain erityisillä tupakointipaikoilla. Bangkokpost.comin mukaan lisää rantoja on tarkoitus listalle tulevaisuudessa.

Rannoilla tuhansia tupakoita

Bangkokpostin mukaan kiellon tavoitteena on puhdistaa rannat tupakkajätteestä. Bangkokpostin mukaan testirannoilta löytyi tuhansia poltettuja tupakoita. Pahin tilanne oli Chala That –rannalla Songklassa, missä rannalta löydettiin yli 1,5 miljoonaa tupakkaa.

Kiellolla Thaimaa haluaa tarjota raikasta hengitysilmaa tupakoimattomille paikalliselle väestölle ja turisteille sekä vähentää meren saastumista. Viranomaiset ovat järjestäneet tupakointikellosta tiedotuskampanjoita matkailijoille suosituimmilla turistirannoilla. Bangkokpostin mukaan tarkoitus on myös tehdä yhteistyötä kauppojen ja rantatuoleja vuokraavien yrittäjien kanssa, jotta tietoisuus uudesta kiellosta leviäisi mahdollisimman tehokkaasti.

Lähde: Bangkokpost.com Kuva: Tourism Authority of Thailand Newsroom

Jaa artikkeli