Asuntomessut Tuusula 2020 MJ

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 14.8.2020

Asuntomessuilla keskiössä ympäristöystävällisyys – ja kävijöiden turvallisuus

Tuusulan asuntomessuilla pyritään ajastetuin sisääntuloin ja muin järjestelyin turvaamaan väljyys ja liikkumisen sujuvuus. Koronakurimus siirsi messut elokuuksi.

Asuntomessut ovat monelle kesäinen matkakohde, jonne suunnataan pitkänkin matkan takaa. Tänä vuonna asuntomessut järjestetään pääkaupunkiseudun kyljessä Tuusulassa, jossa ne aukesivat elokuun alussa koronaepidemian vaikutusten vuoksi aiottua myöhemmin.

Messut järjestetään Tuusulassa nyt jo kolmatta kertaa. Paikkakunnalla oli kunnia avata koko perinne, sillä kautta aikain ensimmäiset messut järjestettiin juuri Tuusulassa vuonna 1970.

Asuntomessut Tuusula 2020 MJ

– Toivotamme kävijät tervetulleiksi Tuusulan Rykmentinpuistoon. Oli välttämätöntä siirtää tapahtumaa kuukaudella eteenpäin ja luoda uudenlainen, turvallinen yleisökokemus, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio kertoo.

Käsidesiä ja ennakkoreittejä

Suunnitelma messujen turvallisuuden varmistamiseksi on tehty yhteistyössä terveydestä ja turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa. Kävijöille ohjeistetaan tarkoin messuille saapuminen ja alueella liikkuminen.

Messuliput myydään ennakkoon päivä- ja aikaperusteisesti ja ne ovat ostettavissa verkkokaupasta. Messualueen sisääntuloa porrastetaan niin, että tunneittain alueelle pääsee enintään 500 kävijää. Netistä ostettu lippu ohjaa saapumaan oikeaan aikaan. Ennen sisääntuloporttia on alue, jossa odotetaan turvallisesti turvavälimerkintöjä noudattaen ennen oman ryhmän sisäänpääsyä.

Asuntomessut Tuusula 2020 MJ

Yleisöä ohjataan liikkumaan asuntomessuilla ennalta suunniteltua reittiä pitkin, jotta voidaan välttää ruuhkautumiset ja vierailijamäärät pysyvät yksittäisissä kohteissa turvallisina. Näyttelyhallissa ja ulkonäyttelyalueilla tulee huolehtia riittävistä turvaväleistä. Näyttelyhallissa ja myös muualla alueella on lukuisia käsien desinfiointipisteitä. Messualueen ravintoloissa noudatetaan turvavälejä ja tarjolla on käsien desinfiointipisteitä.

Messuille saapumisen jälkeen alueella vietettyä aikaa ei ole rajoitettu.

Pysäköintialueelta on maksuton non-stop bussikuljetus messualueelle. Matka kestää noin 10 minuuttia. Pysäköintialueelta voi myös kävellä opastettua 1,5 kilometrin mittaista reittiä.

Messut ovat avoinna 30.8. saakka arkipäivisin kello 12–20 ja viikonloppuisin kello 10–18.

Kahdeksan hehtaarin kyläkaupunki

Tämän vuoden asuntomessujen teemana on tulevaisuuden kyläkaupunki, joka Tuusulassa tarkoittaa kaupunkiasumista, mutta niin, että luontopolut esimerkiksi lähtevät takaovelta. Alueen koko on kahdeksan hehtaaria.

Rykmentinpuiston tulevaisuuden kyläkaupunki mahdollistaa asumisen eri elämänvaiheissa. Esillä on monipuolisia asumisratkaisuja townhouseista pientaloihin. Messukohteita on kaikkiaan 33. Ja autoista kiinnostuneille kerrottakoon, että näytillä on myös uusia Škoda-malleja. Ensimmäistä kertaa Suomessa on esillä Octavian ladattava RS iV plug in -hybridimalli.

Asuntomessut Tuusula 2020 MJ

Kantava teema on myös ympäristöystävällisyys. Moni messukohteista hyödyntää energiaa ilmasta, auringosta ja maasta. Osassa kohteista on laskettu rakennuksen hiilijalanjälki. Monessa messukohteessa hyödynnetään puurakentamista sekä kestäviä materiaaliratkaisuja.

Messukohteiden sisustuksessa teemana on esillä skandinaavisuus, jossa selkeisiin, jopa askeettisiin linjoihin yhdistyvät kontrastina irtokalusteiden pehmeämmät muodot. Vaaleat ja murretut värisävyt ovat kantava teema monessa kohteessa.

Myös asuntojen sisäpinnoissa näkyy moniaalla puu rakennusmateriaalina. Esimerkkeinä ovat hirsi- ja clt-pinnat sekä kattojen ja tilanjakajien lisätyt rimoitukset. Moni sisustusratkaisu vannoo helppohoitoisuuden ja huollettavuuden nimiin.

Asuntomessut Tuusula 2020 MJ

Kulttuuririkas käyntikohde – Tuusulanjärven Rantatie

Tuusulassa on matkailun näkökulmasta tarjolla muutakin kuin asuntomessut.

Tuusulanjärven ympäristön kulttuuriperintö on vahva. Museotieksi nimetyn Rantatien varrella voi nauttia kulttuurihistoriallisista maisemista ja taiteilijakotien puutarhoista, 1800- ja 1900-lukujen taitteen huvila-arkkitehtuurista. Taiteilijakodit Erkkola, Halosenniemi, Ahola ja Ainola sekä Aleksis Kiven kuolinmökki, Lottamuseo ja ravintola- ja tapahtumapalveluita tuottava Krapi ovat kätevästi asuntomessukävijöiden ulottuvilla.

Alueella kiertää bussi, johon voit hypätä kyytiin myös asuntomessujen portilta. Bussikierrokselle kohteisiin pääset museokortilla ilmaiseksi, muille päivälipun hinta on 5 euroa ja lisäksi kohteiden mahdolliset pääsymaksut. Kohteiden aukiolo kannattaa tarkastaa ennakolta.

Jaa artikkeli