Matkailu Automatkailu Ulkomaanmatkailu 19.4.2023

Automatkailija – näin vältyt jopa kymppitonnin sakoilta Euroopassa!

Autoliiton matkailupäällikkö: ”Jos ei ole perehtynyt eri maiden sääntöihin ja määräyksiin, saattaa tulla ikäviä yllätyksiä.”

Joissakin Euroopan maissa on hyvin tiukat kojelautakameroita koskevat määräykset. Esimerkiksi jatkuvasti tallentavan kojelautakameran käyttö on kielletty Itävallassa peräti 10 000 euron sakon uhalla.

Autoliiton julkaisemassa Autoillen Euroopassa -kirjassa käsitellään seikkaperäisesti eri maiden käytäntöjä, jotka liittyvät navigaattoreiden ja kojelautakameroiden käyttöön. Navigaattoreiden kiinteistä nopeusvalvontakameroista varoittavaa ominaisuutta on puolestaan laitonta käyttää muun muassa Saksassa ja Ranskassa.

– Jos ei ole perehtynyt eri maiden sääntöihin ja määräyksiin, saattaa tulla ikäviä yllätyksiä, Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo.

Esimerkiksi maksamattomat moottoritiemaksut, kielletyille vyöhykkeille ajaminen tai vaikka jonkun varusteen puuttuminen autosta voi tulla kalliiksi, vaikka virhe perustuisikin vilpittömään tietämättömyyteen.

Tiedot 26 maan määräyksistä

Autoillen Euroopassa -kirjasta löytyvät tärkeimmät tiedot 26 Euroopan maan liikennesäännöistä ja määräyksistä. Kirjassa esimerkiksi esitellään suomalaisille tuntemattomampia liikennemerkkejä sekä liikennemerkkien lisäkilpien tekstejä käännöksineen.

Auton pakolliset varusteet ja muut olennaiset asiat käydään seikkaperäisesti läpi. Kirja valistaa myös maksullisista teistä ja ympäristömaksuista. Ohjeita saa myös matkaan valmistautumiseen, auton kuormaamiseen sekä autonvuokraukseen.

Matkailuajoneuvoilla liikkuville ja moottoripyöräilijöille on omat vinkkinsä, minkä lisäksi kirjassa on reittiehdotuksia nähtävyyksineen. Myös sakkorangaistukset, rajanylityspaikat, tullimääräykset, polttoaineet ja kissojen sekä koirien maahantulomääräykset käydään läpi maittain.

Autoillen Euroopassa

Automatkailu-tietoa toukokuun webinaareissa!

Automatkailijoille on tarjolla hyödyllisiä Autoliiton Teams-webinaareja toukokuussa: yhdessä keskitytään Euroopan eri maiden käytäntöihin ja toisessa Slovenian omatoimimatkailuun.

  • 9.5.2023 kello 18–19

Automatkailuvinkit Euroopan matkalle. Tule päivittämään tietosi Euroopan eri maiden säännöistä ja määräyksistä. Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen antaa eväitä onnistuneen matkan suunnitteluun.

Lisää täällä.

  • 16.5. kello 18–19

Omatoimimatka Sloveniaan -webinaarissa tietoa, vinkkejä ja omakohtaisia kokemuksia Sloveniasta antavat Slovenia-seuran puheenjohtaja, Slovenian kunniakonsuli Andreja Valtanen ja Slovenia-seuran hallituksen jäsen, Autoliitto ry:n entinen järjestöpäällikkö Matti Sinervä.

Lisää täällä.

Jaa artikkeli