Finnlines

Matkailu Uutinen 8.3.2017

Finnlines uudisti laivat – tyylikkäästi Saksaan

Matkanteko Helsinki–Travemünde-linjan laivoilla on nyt entistä mukavampaa. Finnlines lisäsi palveluja ja uudisti alusten ilmeen.

Finnlinesin kolmen, keskenään identtisen Star-luokan ropax-aluksen uudistustyöt valmistuivat tammikuussa ja nyt Saksaan on seilattu muutama kuukausi uusista mukavuuksista nauttien.

70-vuotisjuhlavuottaan viettävä Finnlines kertoo viilanneensa Helsinki–Travemünde-linjan laivojen ilmettä ja palvelutarjontaa määrätietoisesti ajanmukaisempaan suuntaan.

Finnlines

Yleisissä tiloissa muutos painottuu tyylikkyyteen ja selkeyteen. Laivayhtiön mukaan lopputulos on yhdistelmä rouheaa merihenkisyyttä ja teollista tunnelmaa.

Laivoilla muutokset ulottuvat toki myös pintaa syvemmälle. Laivatietojen ja matkavinkkien saatavuutta on parannettu digitaalisin apuvälinein ja vastaanottoon on avattu pieni Purser’s Shop -myymälä.

Laivamatkalla nautitaan

Suurimmat muutokset on tehty kannelle 11. Pääbaari Navigaren tarjontaa on laajennettu ja se on nimetty uudelleen Bar & Bisto Navigareksi. Merihenkisessä baarissa nautitaan aperitiivien ja viinilasillisten lisäksi pikkupurtavaa, eli juustoja, tapaksia ja wrappeja.

Buffetravintola muuntuu monitoimitilaksi ja menut moninaistuvat

Finnlines

Laivan keulassa sijaitsevan Mare Balticum -buffetravintolan ilme on muuttunut merellisemmäksi ja toiminnallisuuksia on lisätty. Ohjelmallisia erikoisristeilyjä varten näkö- alaravintolaan on asennettu entistä isompi ja ehompi tanssilattia. Ravintolatilan toiseen päähän on lisätty kabinetti, jota voi käyttää erillisenä ruokailu-, kokoontumis- tai kokoustilana.

Ravintolan uuden ilmeen siivittämänä laivojen keittiömestarit ovat innostuneet muokkaamaan ruokalistoja uuteen uskoon.

Finnlines kertoo, että jatkossa erilaisia teemaviikkoja järjestetään ympäri vuoden, ja niiden aikana parrasvaloihin nousevat kulloisenkin kauden herkulliset antimet.

Esimerkiksi syyskuussa Finnlinesin baijerilaissyntyinen keittiömestari Peter Knaup toteutti aidon Oktoberfest-menun. Toukokuussa tarjoillaan tuoretta parsaa. Myös laivan viinilistat ovat uudistuneet.

Lapsille, nuorille ja shoppailijoille

Lasten leikkihuoneessa perheen pienimmät pääsevät luomaan meritunnelmaa Herra Starin, Rouva Ladyn ja Neiti Maidin kanssa.

Finnlines

Myös perinteinen pallomeri pitää pintansa ja viereisessä graffititaidetta henkivässä tilassa pelaillaan, otetaan selfieitä ja chillaillaan. Jos edellämainittu ajanvietelitania kuulostaa vieraalta, lienee paras etsiä mielekästä tekemistä toisaalta laivasta.

Laivan varsinainen kauppa, eli Sailor’s Shop on laajentunut. Varustamon mukaan myymälän tuotteiden hinnat ovat Saksan hintatasoa ja ainakin osin jopa alemmat kuin Suomen ja Ruotsin verovapaiden tax-free-myymälöiden. Valikoimasta luvataan löytyvän sellaisia tuotteita, joita ei maista Suomessa saa.

Hierontaa, hikeä ja huilimista

Merimatka tarjoaa mahdollisuuden myös urheilullisempaan ajanvietteeseen. Kannen 11 kuntolilutila on uudistettu suuremmaksi ja monipuolisemmaksi. Ikkunoista aukeaa merinäköala ja kuntoilu on saunojen tapaan maksutonta kaikille matkustajille.

Finnlines

 

Laivan hierontapalvelut ovat saaneet oman uuden ja rentouttavan tilan. Hierontasalonki sijaitsee saunaosastojen välittömässä yhteydessä. Sauna-alueiden ja poreammeiden ilmettä on ajanmukaistettu, mutta kaikkea ei sentään laitettu uusiksi. Miesten saunasta avautuva merinäköala ja käynti ulkokannelle säilytettiin remontissa.

Ulkokansi Terrazzon merkittävin muutos on tuulensuoja. Se pitää lämpimänä tuulisella säällä ja suojaa auringolta kuumina kesäpäivinä.

Makunautintoja ja lukuhetkiä

Ulkokannen läheisyydessä palvelee uusi Star Café. Kahvilan valikoimista löytyy sekä kansainvälisiä makuja että tutumpiakin tuotteita. Laivamatkojen must-tuotteet kuten katkarapu- ja lohileivät ovat edelleen valikoimissa mukana. Myös erikoiskahveihin on panostettu.

Finnlines

Omaa rauhaa, tai lukuhetkeä kaipaavaa palvelee puolestaan olohuonemainen Vista Lounge.

Lähde ja kuvat: Finnlines

Jaa artikkeli