Auto lämpimässä tallissa

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 28.8.2018

Hei lentopysäköijä: Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköinti muuttuu

Oikealle maksuautomaatille pitää suunnistaa jatkossa värien perusteella. Lentoaseman pysäköinti perustuu järjestelmäpäivityksen aikana oranssiin ja siniseen.

Finavian mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköinti uudistuu. Muutokset kohdistuvat pysäköintilippujärjestelmään ja ne suoritetaan vaiheissa. Uudistukset aloitetaan maanantaina 27. elokuuta.

Pysäköijän on syytä olla valppaana järjestelmäpäivityksen aikana, sillä lipukkeen väri on ratkaisevassa asemassa sekä maksettaessa että ajettaessa pois pysäköintialueelta. Oransseille viivakoodillisille ja sinisille magneettiraidallisille pysäköintilipuille on nimittäin erilliset maksuautomaatit ja ulosajopuomit sekä terminaaleissa että pysäköintialueilla.

Värillä väliä

Tavallisesti pysäköintialueelle ajettaessa automaatista saa kouraan viivakoodilla varustetun pysäköintilipukkeen. Tämä tulee maksaa oranssilla maksuautomaatilla. Lisäksi pysäköintialueelta poistuttaessa tulee löytää oranssi ulosajopuomi, joka on myös merkattu viivakoodilla.

Sen sijaan magneettiraidallista pysäköintilippua hyödyntävän merkkivärinä toimii sininen. Tällöin toimitaan muuten samoin kuin edellä, mutta väri vaihtuu. Sekä maksuautomaatin että ulosajopuomin tulee olla samaa sinistä sävyä.

Finavia lupaa näiden uudistusten parantavan Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintisujuvuutta ja lisäävän maksuvaihtoehtoja tulevaisuudessa. Muutokseen totutellessa apua saa tarvittaessa pysäköintipalvelusta, johon löytyy yhteys kaikilta ulosajopuomeilta ja maksuautomaateilta.

Lähde: Finavia, Kuvituskuva: Henri Posa

Jaa artikkeli