Lentokenttä

Matkailu Uutinen 29.4.2018

Helsinki-Vantaalle maailmanluokan ravintoloita – mukana myös Jamie Oliver

Suomen ensimmäiset Ajisen Ramen, Jamie’s Deli ja Moomin Coffee avaavat ovensa Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalilaajennuksen valmistuessa.

Uutuusravintolat valikoituivat Helsinki-Vantaalle sitä hallinnoivan lentokenttäyhtiö Finavian julkisen hankintakilpailutuksen tuloksena.

Kilpailutuksen voittanut SSP vastaa jo entuudestaan yhteensä 11 ravintolan, kahvilan ja baarin liiketoiminnasta ja operatiivisesta pyörittämisestä Helsinki-Vantaalla. Kaikkiaan SSP toimii 140 lentoasemalla ja 280 rautatieasemalla yli 30 maassa.

– Teemme yhteistyökumppaneidemme kanssa lujasti töitä tarjotaksemme lentomatkustajillemme mahdollisimman sujuvan ja elämyksellisen asiakaskokemuksen myös ruoka- ja juomatarjonnan osalta, kertoo  Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Elena Stenholm Finavialta.

Tarjolle tulee kansainvälisiä makuja, mutta suomalaisuuttakaan ei aiota unohtaa.

– Kansainvälisenä lentoasemana huomioimme monien eri kansallisuuksien tarpeita ja makutottumuksia, mutta samalla pyrimme korostamaan valinnoissamme suomalaisuutta, Stenholm jatkaa.

– Panostamme mieluusti näihin uusiin mahtaviin ravintoloihin. Kaikki kolme ovat innovatiivisia brändejä, jotka sopivat loistavasti lentoaseman matkustajaprofiileihin, ravintoloita operoivan SSP Finlandin toimitusjohtaja Pia Jormanainen kertoo.

Muumikahvila houkuttelee japanilaisia ja lapsiperheitä

Moomin Coffee -kahvilan innoittajana on toiminut maailmalla suosittu suomalainen Muumi-satuhahmo. Kahvila tarjoaa satukirjojen Muumilaaksosta tuttuja yhdessä ruoasta nauttimisen elämyksiä mutkattomasti ja lämminhenkisesti.

– Moomin Coffee on maailman ensimmäinen Muumi-brändätty kahvila lentoasemalla. Helsinki-Vantaa on meille luonnollinen paikka, sillä muumit ovat sulattaneet erityisesti japanilaisten sydämet, sanoo SSP:n Jormanainen.

Toki muumeja rakastetaan joka puolella maailmaa, ja niinpä kaikki matkustajat ovat tervetulleita Moomin Coffee -kahvilaan – aivan kuten Muumitalon ruokapöytään.”

Japanilaismatkailijoiden määrän Helsinki-Vantalla kerrotaan kasvavan vauhdilla: Vuonna 2017 heitä oli jo yli 678 000, mikä oli lähes 16 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016. Samanlainen kasvutahti on jatkunut myös alkuvuonna.

Ajisen Ramenin aasialaisia makuja

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on panostettu erityisen paljon myös kiinalaismatkustajille suunnattuihin palveluihin, kuten kiinankielentaitoiseen henkilökuntaan, China UnionPayn ja Alipayn käyttöönottoon ja mobiilitulkkauspalveluihin.

Viime syksynä #LIFEINHEL-nimisessä kampanjassa kiinalaismies asui lentoasemalla 30 päivää ja tutustui kansainvälisen vaihtomatkustajan näkökulmasta lentoasemaan ja sen palvelutarjontaan.

Ajisen Ramen on tuttu ja suosittu monille Aasian-reissaajille. Tuleva ravintola on ketjun toinen Euroopassa ja ensimmäinen Pohjoismaissa. Ramen-ketjuravintolaketjun juuret ovat Kumamotossa Japanissa.

Kaikkiaan ketjulla on yli 700 ravintolaa Kiinassa ja noin 800 ravintolaa eri puolilla maailmaa.

– Kun matkustajamäärien kasvuprosentit esimerkiksi Kiinasta, Hong Kongista, Thaimaasta, Singaporesta ja Etelä-Koreasta ovat kaksinumeroisia, odotamme ravintolalle hyvää vastaanottoa. Ravintolaan tulee 200 asiakaspaikkaa ja suomalaisen keittiön aiomme huomioida poro-ramenilla, Pia Jormanainen lupaa.

Vastuullinen ja tuore Jamie’s Deli

Jamie’s Deli on perustajansa julkkiskokki Jamie Oliverin myötä useimmille lentomatkustajille tuttu nimi.

Brändi on tunnettu tuoreesta, vastuullisesti tuotetusta ja terveellistä ruoastaan ja ravintolakonsepti on sovitettu nykypäivän nopeatempoiseen elämänmenoon

– Tämä on Suomen ensimmäinen Jamie’s Deli, joten lentoasema on tälle debyytille ideaalipaikka. Jamie’s Delin ruokatarjonta perustuu tuoreisiin ja paikallisesti tuotettuihin raaka-aineisiin sekä paikan päällä tehtyyn ruokaan. Tämä konsepti kulkee käsi kädessä suomalaisen luonnon kanssa ammentaen voimansa maailman parhaasta juomavedestä ja tinkimättömästä laadusta, Jormanainen kuvailee.

Lähde: Finavia Kuvituskuvat: Moottorin arkisto ja SSP Finland

Jaa artikkeli