Hostellikortti

Matkailu Uutinen 5.6.2016

Hostellikortti säästää rahaa

Matkailijalle tarjolla noin 3 500 hostellia 90 eri maassa.

Suomen Hostellijärjestön hostellit ovat osa kansainvälistä Hostelling International (HI) -verkostoa, joka kattaa noin 3 500 hostellia jopa 90 maassa.

Kansainvälisellä hostellikortilla voi säästää noin 10 prosenttia majoituskuluista. Verkoston hostellit tunnistaa HI-logosta, ja niissä on taattu yöpyjälle tietyt mukavuudet ja palvelut kautta maailman.

Hostellikortti on henkilökohtainen. Kortinhaltijan mukana matkustavat alle 18-vuotiaat perheenjäsenet ovat oikeutettuja samoihin etuihin ja alennuksiin. Osassa hostelleissa kortti on ehtona yöpymiselle.

Monenlaisia yöpymiselämyksiä

HI-hostellit ovat edullisia, yhteisöllisiä ja uniikkeja elämyksiä. Majoittua voi hyvinkin erikoisissa paikoissa: tarjolla on majoitusvaihtoehtoja keskiaikaisista linnoista moderneihin ekohostelleihin.

Hostellien hinta–laatusuhde on kohdallaan, kun maksaa vain valitsemistaan palveluista. Hostelleissa on valittavana erikokoisia huoneita ja edullisin vaihtoehto on vuodepaikka jaetussa huoneessa eli dormissa.

Hostellit sopivat kaikenikäisille, niin yksittäisille matkailijoille kuin ryhmillekin. Majoituksen ohella monet hostellit tarjoavat erilaisia ohjelmapalveluja. Hostellit on luokiteltu neljään eri tasoluokkaan varustelutason mukaan.

Mistä kortin saa?

Hostellikortin saa Autoliitosta, Helsingin toimiston kautta. Kortti on voimassa joko yksi tai kaksi vuotta.

Vuoden kortin hinta on 20 euroa, Autoliiton jäsenille 15 euroa. Kahden vuoden kortin hinta on 40 euroa, Autoliiton jäsenille 30 euroa.

Lisää tietoja kortista puhelimitse 09 7258 4458 ja 09 7258 4400 tai sähköpostilla osoitteesta matkailu@autoliitto.fi.

Lähde: Autoliitto

Jaa artikkeli