Museokortti 2019

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 28.4.2019

Jos ilmainen museoelämys kiinnostaa – museokortti avaa ovet seikkailijoille

Museokortin kampanja etsii seikkailijoita toteuttamaan unelmiensa museokierroksia kesä-Suomessa.

Nyt voi päästä toteuttamaan Suomen suvessa unelmiensa museokäynnin, ilmaiseksi.

Museokortin hyvänmielen kesäkampanjassa etsitään brändilähettiläitä eli seikkailijoita toteuttamaan jännittäviä museokierroksia. Parhaiden seikkailujen toteutuskustannukset maksetaan.

Seikkailun tyyli ja toteutustapa ovat vapaat. Edellytyksinä kuitenkin on, että matka tehdään tulevana kesänä kotimaassa, ja retkiltä tuotetaan sisältöä Museokortin kanaviin. Sisältö voi olla esimerkiksi videosarja, Instagram-tarina, kuvareportaasi, blogi tai vaikkapa kasa postikortteja.

Museomatkan voi tehdä yksin tai mukana voi olla vaikkapa ystäväporukka.

Haussa värikäs persoona

Museokortti etsii kesäkampanjansa toteuttajiksi värikkäitä persoonia. Hakemusten perusteella valituille annetaan Museokortit ja seikkailujen toteutuskustannukset maksetaan kuitteja vastaan. Valitut saavat myös palkkion, jota voi käyttää esimerkiksi pohjakassana tulevilla seikkailuilla.

Kampanjan tavoitteena on esitellä suomalaisten museoiden tarjoamia sisältöjä ja Museokortin käytettävyyttä.

– Museokävijät ovat parhaita asiantuntijoita esittelemään Museokortin tarjoamia mahdollisuuksia ja innostamaan toisiaan museokierroksille, markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Marjo Vänttinen arvioi.

Museokorttilaiset ovat tyypillisesti uskollisia asiakkaita, jotka myös suositella kokemiaan käyntikohteita ja kulttuurielämyksiä muille.

Mielikuvitus lentoon

Kampanjaan haetaan mukaan toimittamalla hakemus 6. toukokuuta mennessä. Hakemus voi olla vaikkapa video, kasa postikortteja, Instagram-tarina, kuvakollaasi, blogipostaus tai perinteinen kirje. Valituille seikkailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 24. toukokuuta mennessä ja parhaita seikkailut toteutetaan kesä-elokuussa 2019.

– Hyvässä seikkailussa on mielikuvitusta ja yllättäviä käänteitä. Hakemuksessa kannattaa siis olla rohkea ja uskaltaa esittää villeimmätkin museokierrosunelmat.

Museokortilla liki 300 kohdetta

Museokortti löytyy jo 240 000 suomalaisen taskusta ja tällä hetkellä voimassa on noin 170 000 korttia. Vuoden voimassa oleva Museokortti toimii pääsylippuna lähes 300 museoon. Nähtävää riittää niin historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan kuin vaikkapa jääkiekon ystäville.

Pohjoisin korttikohde sijaitse Inarissa ja eteläisin Hangossa. Ahvenanmaallakin kortti käy seitsemässä kohteessa.

Jaa artikkeli