Tallinnan joulutori

Matkailu Uutinen 17.11.2017

Joulutori auki Tallinnassa – hehkuviiniä, hapankaalia ja käsitöitä

Tallinnan joulutorin keskiaikaiset puitteet hakevat vertaistaan Euroopassa.

Tallinnan Raatihuoneentorilla on pian joulu. Tai ainakin joulutori. Keskiaikaisen vanhankaupungin keskeisimmällä paikalla tehdään kauppaa ja nautitaan sesongin herkkuja aina tammikuuhin asti. Virallisesti joulutori avataan perjantaina 17.11. kello 16:55.

Joulumarkkinoiden sydän on Viron tärkein ja Euroopan ensimmäiseksi kehuttu joulukuusi. Joulupuuperinne ulottuu aina vuoteen 1441.

Tallinnan joulutori

Joulukuusi on siis tuttuun tapaan valtava ja myyntimökkien tarjonta lavea. Käsitöiden ja pukinkonttiin sopivan lahjatavaran lisäksi myös herkkusuut on huomioitu.

Kuuman hehkuviininä on tarjolla useampanakin makuvariaationa, lämmin keitto ilahduttaa viluista ja piparkakut ovat sesonkiherkkujen kärkeä. Eikä joulutorilla kannata ohittaa virolaista jouluruokaa, eli porsaanpaistia, hapankaalia ja mustaamakkaraa.

Tallinnan joulutori

Joulutori on avoinna 17.11.2017 – 06.01.2018. Tori on avoinna päivittäin 10:00 – 19:00. Kuumia joulujuomia tarjoillaan 23:00 asti.

Monipuolisesta ohjelmatarjonnasta kiinnostuneen kannattaa kurkata myös tapahtumakalenteri, joka on julkaistu jouluisen tapahtuman nettisivulla.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli