Kalajoki matkailu kokemuksia

Matkailu Kotimaanmatkailu 24.6.2022

Kalajoen hiekkasärkät houkuttelee tunnelmalliseen iltauintiin auringon laskun aikaan

Monipuolinen lomakeidas Kalajoen hiekkasärkillä on Suomen parhaita rantalomakohteita – se kannattaa kokea kerran elämässä.

Kesäkuun myöhäinen ilta ja keskiyön aurinko on vielä korkealla Perämeren yllä. Aurinko on kuitenkin painunut sen verran mailleen, että se maalaa kauniin kultaisen auringonsillan meren pintaan. Taivas värjäytyy oranssinkeltaiseksi auringon laskiessa ja meren vesi tummenee, kun valo vähenee.

Kalajoen hiekkasärkille laskeutuva tunnelma houkuttelee lukuisia käyskentelijöitä rannalle. Matalasta hiekkapohjaisesta rannasta merelle työntyy hiekkaniemi, jota pitkin pienet joukkiot ihmisiä kulkevat öiselle uintiretkelleen kohti auringonsiltaa.

Kalajoki matkailu kokemuksia

Vesi pysyy aina viileänä

Vaikka ollaan kesäkuun alussa, meren vesi on vielä viileää. Kalajoki on niin pohjoisessa, että merivesi ei sydänkesälläkään lämpene juuri yli 15 asteen, mutta silti lähes jokainen hiekkadyyniä pitkin kulkeva uskaltautuu kuitenkin uimaan. Uintireissua ei melkein voi jättää välistä, sillä maisema on niin maalauksellinen, melkein ainutlaatuinen Suomessa, että se houkuttelee väkisinkin öiselle uintiretkelle, vähintään kävelylle loputtomassa hiekassa. Matkoilta haetaan kokemuksia ja elämyksiä, ja niitä Kalajoen hiekkasärkät tarjoilee jo pelkällä luonnollaan.

Kalajoki matkailu kokemuksia

Kolme ja puoli kilometriä pelkkää hiekkaa

Kalajoen hiekkasärkät on monipuolinen ja varmasti yksi parhaita rantalomakohteita Suomessa ja se tarjoaa iltauinnin lisäksi paljon muitakin elämyksiä. Hiekkasärkät ja sen noin kolmen ja puolen kilometrin pituinen hiekkaranta, sijaitsevat vajaa 10 kilometriä Kalajoen suistosta ja Kalajoen kirkonkylästä etelään, Kokkolasta Ouluun kulkevan valtatie 8:n vieressä.

Kalajoen hiekkasärkät, dyynit, ovatkin suurin nähtävyys Kalajoella. Niiden ympärille on rakentunut vuosien saatossa kokonainen lomakeidas, josta löytyy lähes jokaiselle jotain.

Kalajoki matkailu kokemuksia

Kaikenlaista tekemistä kaikille

Kalajoella voi viettää aurinkoisen päivän vesipuisto Jukuparkissa. Huimien vesiliukumäkien laelta avautuu näkymät yli hiekkadyynien. Jukuparkin yhteydestä löytyy myös kylpylä, jossa aikaa voi viettää esimerkiksi silloin, kun keli ei ole ulkoaktiviteetteihin niin hyvä. Lapsiperheet voivat viettää sateista päivää myös Superparkissa.

Jos haluaa kokea seikkailua, voi vuokrata maastopyörän tai valloittaa Kalajoen hiekkasärkät ”ilmasta” – hiekkarannan yllä kulkee Seikkailupuisto Pakan virittämä peräti 330 metrin mittainen vaijeriliuku, joka lähtöalusta on Euroopan korkeimmassa X-Towerissa.

Frisbeegolf on myös varmasti elämys Kalajoella, golfväylät risteilevät hiekkadyyneillä. Oikea golfkenttä, 18-reikäinen, Pekka Sivulan suunnittelema Par73-kenttä, Kalajoki Golf, sijaitsee aivan muutaman minuutin päässä Hiekkasärkiltä. Golfkentän suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon Kalajoen seudun ainutlaatuinen luonto.

Kalajoki matkailu kokemuksia

Tapahtumien Kalajoki

Kalajoen hiekkasärkät on myös täynnä tapahtumia. Kalajoen Juhannus on niistä yksi suosituimpia ja tapahtumia riittää ympäri vuoden.

Autohullujen BMW-harrastajien Bimmerparty järjestetään heinäkuun alussa taas parin vuoden koronatauon jälkeen Kalajoen lentokentällä, vain pienen matkan päässä Hiekkasärkistä. Bimmerparty kokoaa Kalajoelle yli 10 000 tapahtumakävijää ja yli 2 000 BMW-autoa.

Viikon päästä Bimmerpartystä Kalajoella pörisee jälleen, sillä vuoden 2022 Drifting-SM -kilpailut pidetään myös Kalajoella.

Kalajoki matkailu kokemuksia

Monentasoista majoitusta

Hiekkasärkkien alueelta löytyy monentasoista majoitusta kaiken kokoisille seurueille. Tarjolla on niin rivitalohuoneistoja, monen tasoisia mökkejä ja huviloita sekä hotellimajoitusta. Majoitusta koskevat varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, etenkin, jos matka osuu viikonlopulle. Hiekkasärkät ovat suosittu viikonloppukohde ja se näkyy esimerkiksi majoituksen hinnassa, majoitushinnat voivat olla viikonloppuisin kolminkertaiset verrattuna arkipäiviin.

Kalajoki matkailu kokemuksia

Matkailuautolla liikkuvalle Hiekkasärkkien leirintäalue, Kalajoki Camping, joka on Suomen suurin leirintäalue, tarjoaa erinomaiset, jopa Suomen parhaat olosuhteet majoittumiseen.

Kalajoen hiekkasärkillä on mahdollista viettää juuri sellainen loma, kuin itse haluaa. Joko aktiivisesti harrastaen tai sitten vain rentoutuen, nauttien auringosta ja Perämeren merellisestä ilmastosta. Kalajoki sopii niin lapsiperheille, pariskunnille kuin sinkuillekin, sekä senioreille. Kalajoen hiekkasärkät on ehdoton Perämeren helmi, joka kannattaa kokea kerran elämässään.

Jaa artikkeli