25.1.2020

Käsimatkatavarasta tulee maksullista – näin perustelee Norwegian

Norwegian_Airpro_lentokenttä

Jatkossa matkustajat voivat tuoda matkustamoon yhden edessä olevan istuimen alle mahtuvan laukun. Kaikista matkatavarahyllylle pakattavista laukuista peritään lisämaksu.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lentoyhtiö Norwegian uusii käsimatkatavaroihin liittyviä käytäntöjään. Jatkossa veloitukseton käsimatkatavara on laitettava ensisijaisesti edessä olevan istuimen alle jalkatilaan. Matkatavarahyllylle pakattavista laukuista peritään lisämaksu.

Ratkaisua perustellaan sillä, että lentoyhtiö haluaa varmistaa, että kaikilla matkustajilla on sujuva ja mukava lento, joka lähtee ajoissa. Uusi käytäntö ei vaikuta varauksiin, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta.

– Kaikki matkustajat, lipputyypistä riippumatta, voivat tuoda matkustamoon yhden edessä olevan istuimen alle mahtuvan laukun. Jos asiakas ei tarvitse muuta käsimatkatavaraa, hän voi varata LowFare-lippumme ilman lisäkustannuksia. Ne, jotka haluavat ottaa mukaan matkustamoon myös matkatavarahyllylle sijoitettavan laukun, voivat tehdä sen ennen matkaa pientä lisämaksua vastaan tai valitsemalla toisen lipputyypin matkavarauksen yhteydessä, sanoo, Norwegianin VP Product Management Cecilie Nybø Carlsen.

Norwegian_Airpro_lentokenttä

Osana uutta käytäntökokonaisuutta Norwegian kertoo kasvattaneensa istuimen alle tulevan laukun kokoa, nostaneensa kirjattavan matkatavaran painon 20 kilosta 23 kiloon ja nostanut Flex- ja Premium -lippujen käsimatkatavaroiden yhteenlasketun painon 10 kilosta 15 kiloon.

– Meille on tärkeää, että kaikki, jotka lentävät Norwegianilla, saavat hyvän matkakokemuksen. On väärä oletus, että matkustamossa olisi tarpeeksi tilaa kaikkien matkustajien matkatavarahyllyille sijoitettaville käsimatkatavaroille.

Norwegian_Airpro_lentokenttä

Norwegianin käyttämistä koneista useimmat kuljettavat 186 matkustajaa ja koneissa on yhtiön mukaan tilaa vain noin 80 käsimatkatavarahyllylle sijoitettavalle laukulle.

Lähde: Norwegian Kuvituskuvat: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Näin lipputyyppi vaikuttaa matkatavaroihin

Norwegian on yksi maailman suurimmista halpalentoyhtiöistä, jolla oli yli 36 miljoonaa matkustajaa vuonna 2019. Yhtiö liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Sen laivastossa on kaikkiaan noin 170 lentokonetta.

Matkustajat, joilla on LowFare-lippu, voivat jatkossa tuoda matkustamoon vain yhden istuimen alle sijoitettavan laukun. Jos he haluavat tuoda useamman käsimatkatavaran, tulee heidän maksaa matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta, lisätä varaukseen kirjattava matkatavara tai valita toinen lipputyyppi. Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran voi varata viimeistään neljä tuntia ennen lähtöä. Istuimen alle tulevan laukun enimmäispaino on 10 kiloa. Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran hinta on lennosta riippuen 5–9 euroa.

Matkustajat, joilla on LowFare+-lippu, voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 10 kiloa. Jos matkustamo on täynnä, käsimatkatavara kirjataan portilla ruumaan meneväksi matkatavaraksi veloituksetta. Ne, jotka haluavat varmistaa tilan käsimatkatavaroille matkatavarahyllyllä, voivat lisätä Priority Boardingin varaukseensa, jolloin he ovat ensimmäisten joukossa, jotka pääsevät koneeseen. Nämä asiakkaat voivat ottaa mukaansa myös yhden kirjattavan matkatavaran, jonka enimmäispaino on 23 kiloa.

Matkustajat, joilla on Flex-, Premium- tai PremiumFlex -lippu, voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 15 kiloa. Lisäksi nämä asiakkaat voivat ottaa mukaan kaksi kirjattavaa matkatavaraa, joiden molempien enimmäispaino on 23 kiloa.

Yhtiö muistuttaa, että uusi käytäntö ei vaikuta varauksiin, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta.

Luetuimmat