Matkailu Uutinen 25.11.2015

Lennätkö lasten kanssa? Matkatoimisto listasi kymmenen parasta lentokenttää.

Lentokentät ovat matkustamisen välttämätön paha. Erinomainen kenttäsuunnittelu voi tehdä ratkaisevan eron stressaavan matkan ja rentouttavan lomatunnelman välille.

Leikki on lentämisestä kaukana, kun pitkää matkaa tehdään lasten kera. Netissä toimiva matkatoimisto Travellink on selvittänyt kymmenen maailman lapsiystävällisintä lentokenttää.

  1. Zürich, Sveitsi. Kansainvälinen lentokenttä saa kiitosta hoito- ja leikkihuoneistaan. Kentältä löytyy myös lainattavia lastenvaunuja, sänkyjä, leluja sekä lepotuoleja vanhemmille.
  2. Auckland, Uusi-Seelanti. Kentän kolme lepo- ja hoitohuonetta tarjoavat kaiken tarvittavan. Lopun kruunaa viihdepuoli, joka tarjoaa legohuoneita, lentosimulaattoria ja lukunurkkauksen. Pihan leikkipuisto ja minigolf kruunaavat pitkäksi venyneen välilaskun.
  3. Lontoo, Iso-Britannia. Gatwickin kentällä lastenhoitoasiat ovat kunnossa. Leikkiosastot löytyvät pohjoisesta ja eteläisestä terminaalista. Kesäkuukausina lapsia ja aikuisia viihdyttävät esimerkiksi sirkusartistit ja kasvomaalarit.
  4. Singapore, Singapore. Changin kentältä löytyy tv- ja videopelejä, uima-allas ja kalalammikko.
  5. Chicago, Yhdysvallat. O’Haren lentokenttä tarjoaa kaksi leikkialuetta. Erikoisuutena lentokenttä tarjoaa neljä kerrosta korkean Brachiosaurus-dinosauruksen, joka on lainattu Chicagon luonnontieteellisestä museosta. Mitenköhän se saatiin turvatarkastuksen läpi?
  6. Boston, Yhdysvallat. Loganin lentokentän leikkipaikkoja kuvaillaan ainutlaatuiseksi: vanhat lentokoneet, lennonjohtotorni ja kiipeilytelineet pitävät lapset vauhdissa, vanhemmille tarjotaan lepotuoleja.
  7. Amsterdam, Hollanti. Schipolin lentokentällä on lasten metsäksi kutsuttu leikkipaikka. Tarjolla on liukumäkiä, puukojuja, kiipeilytelineitä ja leluja.
  8. San Francisco, Yhdysvallat. Lentokenttä panostaa vuorovaikutteisiin huvituksiin. Vanhanaikaisempaa viihdykettä tarjoaa lentomuseo ja akvaario.
  9. Münhcen, Saksa. Uuden terminaalin hoitohuoneet keräävät kiitosta. Lapset voivat purkaa energiaa legohuoneissa, kun vanhemmat piristyvät ilmaisen teen tai kahvin ääressä.
  10. Hong Kong, Kiina. Kansainvälinen lentokenttä tarjoaa kaksi leikkaluetta ja TV:n katselupaikan.

 

Lähde: Travellink, kuva: Antti Hentinen

Jaa artikkeli