Matkailu Kotimaanmatkailu 10.3.2015

Liikuntaelämys sisätiloissa

Hikeä, hyppyjä ja hihkuntaa.

Kahdeksan urheilukaverusta ovat kokenut testiryhmä. Kun kysyn 11–12-vuotiailta pojilta, ovatko kaikki joskus käyneet sisäliikuntapuistoissa on vastauksena naurunremahdus ja tuhahdus. Tietty, ja monta kertaa!

Jokainen on huhkinut eri liikuntakeitaissa yli viisi kertaa, ja valtaosalla on yli kymmenen kerran kokemus.

Odotukset ovat korkealla.

– Ihan parasta on varmaan trampat, listaa eräs.

– Kai siel saa heittää voltteja tai bäkkäreitä, utelee toinen.

– Mä meen ekaks vaijeriliukuun tai skuuttaamaan tai kiipeilee tai jotain, täydentää kolmas.

Ei kun menoksi, poikalaumaa ei pidättele enää mikään. Pojat pyrähtävät kokeilemaan kuka mitäkin – me yritämme pysyä perässä.

Valtavan hallin uusi aika

Entinen kaupan logistiikkakeskus elää rakennuksena eläväistä uutta aikaa.

Valoisa ja ilmava keskus on kooltaan 7 300 neliötä. Katon alle saa ottaa samaan aikaan enimmillään 1 500 liikkujaa. SuperParkin tavoitteena on houkutella vuodessa 150 000 kävijää, markkinointipäällikkö Eija Gerlander kertoo.

Kuten arvata saattaa vilkkainta on arki-iltaisin, viikonloppuisin sekä koulujen lomasesonkeina, jolloin perheiden vanhemmat eivät välttämättä voi olla itse töistä vapaana.

Innokkaimmat liikkujat hankkivat 49 euron kuukausikortin tai 349 euron vuosikortin.

Luvallisia graffiteja

Alue jakaantuu kolmeen. Seikkailualue sopii alle kymmenvuotiaille. Game Arena soveltuu kaiken ikäisille ja Freestyle-halli katulajien taitajille.

Torstai-iltana on kävijöitä ympäri hallin, muttei tungokseen asti. Tyttöjen ja poikien lisäksi näkyy myös lapsiksi riehaantuneita isiä. Skuutti- ja trampoliinialueilla ikähaarukka painottuu 13–16-vuotiaisiin.

Tag Wall on kekseliäs graffitiseinä, jossa saa kokeilla katutaiteilijan kykyjä luvallisesti – ja aina uudestaan. Eri värisin valoin ja “spraypullon” avulla voi seinälle jättää oman tagin.

Kumirenkaiset isot polkuautot eivät ole isoillekaan pojille laisinkaan liian lapsellisia.

Tiistai-iltojen skeittikoulu vaatii ennakkoilmoittautumisen. Skeittikoulu sopii vasta-alkajille siinä missä harjaantuneimmillekin. Puolitoistatuntinen maksaa kertalipulla kymmenen euroa tai päivälipun ostaneille kuusi euroa. Skeittikoulussa on apuna kaksi ohjaajaa, eikä harjoitteluun tarvita omaa lautaa.

Kova kuti kolahtaa

Ulkopuolisen on turha houkutella poikia kisailuun – he järjestävät sen itse.

Hihkunta ja tuuletukset siivittävät suorituksia, olipa koeteltavana lätkätutka, kiipeilyseinä, tai laskutyyli tuubimäestä. Hiki on tummentanut teepaidan kainalot ja hiukset ovat liimantuneet otsille, joten hallin juomavesipisteillä on aika ajoin jopa ruuhkaa.

Myäs pesä- ja golfpallo saavat kyytiä. Jääkiekko kolahtaa siihen kuuluun ylämummoon. Tutka käy tuomariksi kisaan kovimmasta kudista. Oikeasta lukemasta jää pientä epäselvyyttä kuten arvata saattaa.

Seuraavaksi on vuorossa parkour-esteet, katukoris ja jalkapalloflipperi.

Tuimin taisto on voittaa itsensä. Hypyt trampoliinilta vaahtomuovikasaan vaikeutuvat hyppy hypyltä.

Sisäliikuntapuistoja

SuperPark, Vantaa

Auki joka päivä klo 11–20

Pääsymaksut:
 • alle 4-vuotiaat 0 €
 • päivälippu 19 €
 • seuraavan päivän lippu 12 €

SuperPark-sisäliikuntapuistoja on myös Oulussa ja Vuokatissa Sotkamossa. Sisäänpääsyrannekkeella voi kulkea sisään ja ulos vapaasti aukioloaikoina. Alle 7-vuotias tarvitsee täysi-ikäisen valvojan, myös aikuinen maksaa päivälipun. Alle 18-vuotiailta freestyle-hyppyristä hyppiviltä edellytetään vanhempien lupalappua.

www.superpark.fi

HopLop

HopLopin liikunnallisia seikkailupuistoja on Espoosta Lappeenrantaan, Porista Turkuun ja Tampereelta Keravalle, 16 kaikkiaan. Puistoissa on seikkailulabyrintteja, liukumäkiä, kiipeilyalueita, pomppulinna ja trampoliineja. Sopii kaikille lapsille aina teini-ikäiseksi saakka.

Auki tyypillisesti päivittäin klo 10–20

Pääsymaksut:
 • alle 1 vuotiaat 0€
 • 1–2-vuotiaat 9 €
 • yli 3-vuotiaat 14 €

Sisäänpääsymaksuun kuuluu rajoitukseton yhtäjaksoinen leikkiaika. Lapsia valvomaan tulevat aikuiset eivät maksa pääsylippua. Maksulliseen sisäänpääsyyn ei sisälly sähköisten pelien pelipoletteja.

www.hoplop.fi

Huimala, Espoo Juvanmalmi

Huimalassa saa posket punaisiksi liikunnallisilla leikeillä ja peleillä. Tarjolla on trampoliineja, pallotykkiareena, pompulinna, monilajikenttä ja seikkailulabyrintti. Kävijöitä vuodessa noin 150 000.

Auki päivittäin klo 10/14–20 (maanantaisin suljettu)

Pääsymaksut:
 • alle 1 vuotiaat 0 €
 • 1–2-vuotiaat 12 €
 • 3–17-vuotiaat 18 €

Sähköautorata ja laserluola toimivat 
euron poleteilla. Lasten reippailulippuun sisältyy kaksi polettia. Lapset ovat Huimalassa vanhempiensa vastuulla. Aikuisen mukanaoloa lapsen seurassa suositellaan.

www.huimala.fi

SnadiStadi, Helsinki Ruoholahti

SnadiStadi on sisäpuisto lapsille ja nuorille. Siellä on muun muassa liikennepuisto, minielokuvateatteri, jättihiekkalaatikko ja alueet street-lajeihin sekä palloiluun, jossa päälajit ovat sähly ja futis. Tapahtumalavalla esiintyjiä viikonloppuisin.

Auki joka päivä klo 10–20

Pääsymaksut:
 • alle 1 vuotiaat 0 €
 • alle 4-vuotiaat 12 €
 • yli 4-vuotiaat 16 €
 • aikuiset 2 € (sisältää kahvin tai teen)

Sisäänpääsyrannekkeella rajaton, yhtäjaksoinen leikkiaika. SnadiStadissa lapset leikkivät aina nimetyn 18 vuotta täyttäneen valvojan seurassa ja valvonnassa.

www.snadistadi.fi

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli