Flipper 760 DC

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 16.6.2018

Maistiainen: päiväveneilyn luksusta Suomesta: Flipper 760 DC ja Mercury 400 XL Verado

Haluatpa edetä hitaasti tai nopeasti, tämä yhdistelmä takaa tasaisen ja tyylikkään kyydin.

Flipper 760 DC on selvästi tehty miellyttämään silmää. Linjakkaan ja menevän näköinen vene ei kuitenkaan hämää. Sen terävä keula halkoo aallokkoa eleettömästi ja varmasti. Koeajopäivän noin 6 m/s ja puuskissa 8 m/s puhallellut tuuli ei tuntunut menossa lainkaan.

Flipper 760 DC

400-hevosvoimainen ahdettu rivikuutonen kiidättää Flipperiä valmistajan mukaan parhaimmillaan noin 54 solmun nopeudella. Kun veneilystä haluaa nautiskella taloudellisemmin, asettuu matkanopeus todennäköisimmillään jonnekin 35 solmun vaiheille. Tuolla nopeudella bensiiniä kuluu valmistajan mittausten mukaan hiukan alle 50 litraa tunnissa. Huippunopeus sen sijaan nielaisee 146 litraa bensiiniä tunnin ajon aikana.

Flipper 760 DC

Hienointa Flipper 760 DC:N ja Mercury 400 XL Veradon yhdistelmässä on se, että kokonaisuus toimii yhtä tyylikkäästi niin hitaassa kuin nopeassakin ajossa. Satamissa tällä yhdistelmällä saa taatun huomion, onhan kyseessä markkinoidemme tehokkain yhdistelmä matkaveneilijöille.

Keulapotkuri – satamiin luotu

Sähköisesti tehostettu hydraulinen ohjaus on miellyttävä. Keulapotkuri ja automaattinen trimmin säätö helpottavat kuljettajan ajotehtävää. Erityisesti satamissa ja koeajoreitin kanavissa keulapotkurin hyödyt tulivat hyvin esiin.

Flipper 760 DC

Vuodesta 2012 markkinoilla ollut vene on tälle kesälle kokenut pienen kasvojenkohotuksen. Päivitys näkyy lähinnä veneen värityksessä ja ohjauspulpetissa, mutta tuntuvin se on tietenkin silloin, kun perään laitetaan Mercury 400 XL Verado.

Makuupaikkoja on 2+2. Keulassa kaksikin aikuista mahtuu nukkumaan varsin mukavasti. Wc on sijoitettu patjojen alle, jolloin se ei vie tilaa muilta toiminnoilta, mutta järjestely toki harventaa wc:n käyttöä ainakin yöaikaan.

Retkeilijän varusteet

Päiväretkille lisää vapautta tuo se, että veneen lisävarusteisiin kuuluu jääkaappi ja pentteriin saa halutessaan myös keittimen. Pienehköt eväät saa siis mukaan ilman irrallisia kylmävarusteita. Kaksoisakkujärjestelmä ja starttivirran suojaus varmistavat, ettei virta lopu yön aikana, vaikka jääkaappi ja jotain muita virrankuluttajia jäisi päälle.

Vene on rekisteröity kahdeksalle.

Flipper 760 DC ja Mercury 400 XL Verado maksavat pakettina ja vakiovarusteilla 94 790 euroa.

Teksti: Eila Parviainen Kuvat: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli