Matkailu Automatkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 14.7.2018

Matka: Automatkailijan Suomi -matkaopas – entistä laajempi ja selkeämpi

Hämeen Härkätien nähtävyydet, hotelli Kaskisissa ja Utsjoen yösijat – nämä kaikki selviävät pätevästä Karttakeskuksen oppaasta ja kartastosta.

Vaikka automatkailijalla olisi käytössään tabletti tai älypuhelin nettiyhteydellä ja autossa navigointilaite, on paperisella karttakirjalla ja matkaoppaalla edelleen omat etunsa. Kirja on yhä kätevä käyttöliittymä. Karttakeskuksen Automatkailijan Suomi on edeltäjäänsä merkittävästi parempi.
Verkon hakukoneilla on rajoituksensa esimerkiksi majoituspaikkoja etsittäessä. Etenkin pienempien paikkakuntien majoitustarjonta ei välttämättä löydy Trivagosta tai muusta hakukoneesta. Netin matkaoppaiden ja kuntien nettisivujen laadussa on suuria eroja. Matkan suunnittelussa opaskirja ja kartasto ovat käteviä.

Myös matkan aikana opaskirja on usein nettiä kätevämpi. Ajotauolla voi hetken mielijohteesta tarkistaa kiinnostavia kohteita. Esimerkiksi kymppitiellä Turun ja Forssan välillä oppaasta voi hetkessä vilkaista, millaisia nähtävyyksiä on vaikkapa Hämeen Härkätiellä Marttilassa.

Automatkailijan Suomi

17 reittiä kautta Suomen

Uudistettua opasta on entistä helpompi käyttää. Reitit tunnusväreineen löytyvät heti kannen sisäsivulta. Opas sisältää 17 reittiä kautta Suomen. Ahvenanmaa ja Sininen tie on lisätty uusina reitteinä.

Kirjassa on selkeät tiekartat mittakaavassa 1:650 00 ja :800 000. Tarkat matkailureittikartat ovat mittakaavassa 1:200 000 ja 1:400 000. Lisäksi kymmeniä kaupunkikarttoja on mittakaavassa 1:20 000 ja maanteiden yleiskartta matkailureitteineen.

Liki 3 000 matkatäkyä

Opas esittelee lähes 3 000 matkailukohdetta 17 matkailureitillä ja niiden läheisyydessä.

Nähtävyydet, paikalliset erikoiskohteet ja majoitusmahdollisuudet on esitetty selkeästi. Kaikki paikkakunnat eivät ole mukana, mutta kokonaisuutena opas antaa selkeän ja laajan selvityksen kotimaamme tärkeimmistä matkailukohteista.

Uutuutena on nähtävyyksien luokittelu huippukohteisiin ja muihin.

Runsaan kuvitus, selkeä taitto ja selvälukuiset kartat houkuttelevat automatkalle Suomessa!

Automatkailijan Suomi on 338 sivua. Runsaaseen antiin nähden edullinen, kirjan hinta on 24,90 euroa, Autoliiton jäsenille 18,90 euroa.

 

Jaa artikkeli