Turku keskiaikailee

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 12.5.2019

Matka: Turun kesä – rockia, ruokaa, ritareita ja lentonäytös

Kesämatkailijalla on mistä valita, Turussa nimittäin talttuu nälkä ja kulttuurinnälkä.

Aurajoen halkoman kaupungin valtteja ovat lukuisat persoonalliset festivaalit sekä ruoka- ja urheilutapahtumat. Matkailijoilla on mistä valita myös kahviloiden ja ravintoloiden saralla.

Kesäkaudella Turun alueen tapahtumien määrä moninkertaistuu.

Vilkkaita viikonvaihteita

Aivan erityisen vilkas viikonvaihde on 14.–16.6. Tuolloin on kävijöille tarjolla tunnelmallisella Vanhalla Suurtorilla uusi Kesärauha-musiikkifestivaali.

Samaan aikaan Aurajoessa ajetaan Wauhtiajot klassisilla mahonkiveneillä ja Panimoravintola Koulun pihalla maistellaan saariston uusia perunoita, kun eri ravintolat valmistavat herkkuja Neitsytperunafestivaalilla.

Taivaallakin tapahtuu, sillä viikonvaihteessa lennetään Ilmailuliiton 100-vuotisjuhlanäytös Turku Airshow 2019. Sen tapahtuma-alue rakentuu lentoasemalle.

Ruisrockista klassiseen

Festivaalejakin riittää moneen makuun. Ruisrock täyttää Kansanpuiston 5.–7.7. ja DBTL ottaa paikan historiallisessa miljöössä Turun tuomiokirkon kupeessa 25.–27.7. Vaihtoehtomusiikkiin keskittyvä Ilmiö järjestetään Uittamon paviljongin alueella 27.7. ja paikkansa festivaalikentällä lunastanut Aurafest Kupittaan puistossa 9.–10.8.

Elokuun alussa järjestetään Vanhalla Suurtorilla yhdistetty kasvisruoka-, pienpanimo-, ja musiikkifestivaali Vegånia, Ølfest ja VØLUME tarjoaa nautintoja kaikille aisteille.

Yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä klassisen musiikin festivaaleista, Turun Musiikkijuhlat, täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja tarjoilee korkeatasoisessa ohjelmistossaan orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, jazzia sekä koko perheen elämyksiä 8.–22.8.

Ruokaa ja höyrylaivoja

Ruokaan ja viiniin keskittyvä Food & Wine Festival tuo merimuseo Forum Marinumin piha-alueelle paikallisia laaturavintoloita sekä vierailijakokkeja huippuravintoloista.

Samaan aikaan Forum Marinumilla kokoontuvat myös Suomen merialueen vaikuttavimmat höyrylaivat, kun Aurajoen höyrytreffit kokoaa 26.–28.7. alukset Turkuun 20 vuoden tauon jälkeen.

Kaupunki kulttuurinälkäisille

Turku tyydyttää tänä kesänä monenlaista kulttuurinälkää.

Vuosittain eri kaupungeissa järjestettävä Alvar Aalto -viikko 23.8.–1.9. tuo tällä kertaa Turkuun moninaisen arkkitehtuuritapahtuman, jonka teemat liittyvät arkkitehtuuriin, muotoiluun, asumiseen ja rakennettuun ympäristöön.

Turun kesäteatterit tarjoavat tänä vuonna Robin Hoodin Vartiovuoren kesäteatterissa, Perjantai on pahin -musikaalin Samppalinnan kesäteatterissa sekä uudella areenalla Ruissalon tapahtumatelakalla Akselin ja Elinan hääfarssin Linnateatterin tuotantona.

Keskiaikaa ja miekkamittelöitä

Perinteiset Suomen suurimmat Keskiaikaiset markkinat vie kävijät tällä kertaa matkalle vuoteen 1400. Luvassa on markkinatunnelmaa ja keskiaikaista menoa autenttisessa ympäristössä 27.–30.6.

Kyseessä on Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Työnäytösalueella voit ihastella käsityöläisten taidonnäytteitä: seppien takomuksia, vaikuttavia koruja, maistuvaa sahtia sekä monenlaisia perinteisin menetelmin valmistettuja käyttöesineitä. Lasten puhdepihalla perheen pienimmät viihtyvät suloisten lampaiden sekä monenlaisten leikkien, pelien ja askareiden parissa.

Keskiaikaisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan myös Turun Linnan Turnajaisissa, kun linnan puistossa nähdään useiden historiallisten taistelulajien kilpailuja 11.–14.7.

Turku keskiaikailee

Turun linna ei petä

Keskiaikainen Turun linna on aina oiva käyntikohde. Aurajoen suulla sijaitsevan linnan jyhkeiden seinien uumenissa ja holvikaarien alla on hauska miettiä, kuinka elettiin ritariaikoina.

1200-luvun lopulla perustettua puolustuslinnaa on aikojen kuluessa piiritetty peräti yhdeksästi. Linnassa vierailee vuosittain lähes 140 000 kävijää.

Turulla on tarjota paljon muutakin matkailijoille. Lisää tietoa saa VisitTurku.fi -sivustolta.

Jaa artikkeli