Matkailu Matkalla sattuu 15.2.2020

Matkalla sattuu: Tarvitsevatko lapset omat matkavakuutukset?

Vakuutusten rajoitukset kuten ikärajat kannattaa tarkistaa jo ennen matkaa.

Nelihenkinen perhe on lähdössä etelänlomalle aurinkovarmalle Kanarialle. Vanhempien lisäksi matkaseurueeseen kuuluvat 5- ja 11-vuotiaat lapset. Mutta onko lapsille otettava omat matkustajavakuutukset?

FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan asiantuntijat muistuttavat, että vanhempien matkustajavakuutukseen saattavat sisältyä vanhempien mukana matkustavat alle 15-vuotiaat lapset.

Joissakin matkustajavakuutuksissa lapsen ikäraja on 16 ja joissakin jopa 20 vuotta. Ikärajat kannattaa kuitenkin tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa omasta vakuutusyhtiöstä.

Joissakin matkavakuutuksissa myös isovanhempien mukana matkustavat lastenlapset ovat vakuutettuina. Voi myös olla niin, että mukana matkustavat lapsetkin tarvitsevat omat vakuutukset.

Mukana matkustavien lasten osalta korvausmäärät voivat olla alempia kuin vanhemmilla. Kun lapsi matkustaa yksin, hän tarvitsee yleensä aina oman matkustajavakuutuksen, FINEn asiantuntijat tähdentävät.

Matkatavaravakuutus puolestaan saattaa olla perhekohtainen, jolloin on varmistuttava siitä, että vakuutusmäärä on riittävä.

Jaa artikkeli