Michelin-opas

Matkailu Uutinen 18.2.2020

Michelin jakoi tähtiä – Suomeen uusi yhden tähden ravintola

Helsinkiläinen ravintola Inari nousi tähtiravintoloiden joukkoon.

Rengasvalmistaja Michelin on julkaissut uusimman painoksen pohjoismaiden ravintolaoppaasta, Michelin Guide Nordic Countries 2020:n. Opas ja uudet tähtiluokitukset jaettiin rengasvalmistajan tilaisuudessa Norjan Trondheimissa.

Uusimmassa oppaassa neljä uutta pohjoismaalaista ravintolaa nousevat kahden tähden luokkaa: Kööpenhaminan Alchemist ja Jordnær, sekin Tanskasta Kööpenhaminan pohjoispuolelta, Aloë Älvsjöstä Tukholman läheltä sekä Re-naa Norjan Stavangerista.

Ravintola Inari sai tähden

Yhdellä tähdellä palkittiin seitsemän uutta ravintolaa. Iloisimpana uutisena yksi näistä on Helsingissä sijaitseva Inari, joka panostaa kasvispainotteiseen ruokaan.

Inari liittyy nyt Suomen muiden yhden tähden ravintoloiden joukkoon: Demo, Grön, Olo, Ora ja Palace säilyttivät tähtiluokituksensa.

Kolme kolmea tähteä Pohjoismaissa

Michelin Guide Nordic 2020 listaa pohjoismaissa yhteensä kolmen tähden ravintoloita kolme kappaletta. Kahdella tähdellä on palkittu 13 ravintolaa ja yhden Michelin-tähden ravintoloita on 47. Lisäksi 30 paikkaa on palkittu hyvästä vastineesta rahalle kertovasta Bib Gourmand -tunnustuksesta.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Michelin

Jaa artikkeli