Automovilistico de Málaga

Matkailu 1.3.2020

Museo Automovilistico de Málaga – autoja ja muotia aurinkorannikolla

Loman aurinkorannikolla ei tarvitse olla pelkkää hiekkarannalla löhöämistä, golfinpeluuta tai rantabaarissa istumista.

Malaga on siistiynyt kiinnostavaksi  ja kompaktiksi kaupunkilomakohteeksi. Historiallisten kohteiden ja taideaarteiden lisäksi siellä voi poiketa myös automuseoon. Rouvan näyttäessä peukkua alaspäin voi lisätä että samaan näyttelyyn on otettu ajan muoti mukaan.

Automovilistico de Málaga

Malagan automuseo on historiallisesta keskustasta noin kolmen kilometrin päässä, sopiva vaikka käveltäväksi rantakatua länteen päin. Museo on perustettu vuonna 2012 lopetettuun vanhaan tupakkatehtaaseen, joka sekin on aikansa edustavia tehdasrakennuksia kunnostettuna.

Automovilistico de Málaga

Automuseon kokoelma on alun perin portugalilaisen Joao Manuel Magalhaesin yksityiskokoelma, autoja on lähes sata kappaletta aina 1900-luvun alusta 1980-luvulle asti.

Automovilistico de Málaga

Valtaosa kokoelmasta on aikansa hienoimpia ja kalleimpia autoja, mutta varsinaisia maailmanharvinaisuuksia ei joukkoon ole osunut. Joka tapauksessa edustava läpileikkaus vuosituhannen autoista hyvin säilyneessä käyttökunnossa, tarkimmat entisöijät löytäisivät niistä vielä paljon puleerattavaa.

Näyttely seuraa autoilun kehitystä kronologisesti ja valtaosaan osastoja on liitetty ajanmukainen asukokonaisuus sekä taidetta tai muuta rekvisiittaa.

Autojen ja asujen historia on kuvattu lyhyesti myös englanniksi. Rolls-Roycet, Isotta Fraschinit, Duesenbergit ja Bugatit yhdistetään Diorin, Chanelin, ja Nina Riccin luomuksiin täydentäen ajan kuvaa vaikkapa Art Decosta tai Belle Epoquesta.

Automovilistico de Málaga

Muodin ja ihmisten lisääminen kylmien autojen lomaan tuo lisäulottuvuuden automiehillekin. Museon takia ei kannata matkustaa Malagaan, mutta se on käymisen väärti sadepäivänä, tai jos on päästävä hetkeksi hellettä pakoon.

Teksti ja kuvat Petri Munukka

Jaa artikkeli