Lentokenttä

Matkailu Uutinen 18.4.2018

Nyt loppui lentokenttäostosten turha kuljetus – ota mukaan vasta paluumatkalla

Finavia, Finnair ja Alepa ovat kehittäneet uuden palvelun, joka helpottaa ostosten tekemistä lentoasemalla ja lupaa sujuvoittaa matkustusta

Finavia lupaa helpotusta ostoksia tekevän matkailijan reissaamiseen. Osaa verkkokaupoista ja Helsinki-Vantaan porttialueen myymälöistä ostetuista tuotteista ei enää tarvitse kuljettaa matkakohteeseen, vaan ne voi hakea lentoaseman noutopisteestä paluulennon jälkeen.

Lentokenttä

– Finavia on pitkään tehnyt työtä eri viranomaisten kanssa, jotta kätevä lentokenttäostosten noutopalvelu olisi mahdollista toteuttaa. Moni matkustaja ei halua kuljettaa kentältä ostettuja tavaroita lentokoneessa edestakaisin. Tämä on yksi niistä palveluista, joita asiakkaamme ovat viime vuosina kovasti toivoneet, sanoo Helsinki-Vantaan kaupallisista palveluista vastaava johtaja Elena Stenholm Finaviasta.

Stenholm on tyytyväinen, että Helsinki-Vantaan myymälät, Finnair ja Alepa lähtivät innolla mukaan kokeiluun ja olivat valmiita muuttamaan prosessejaan asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Ei koske verovapaita ostoksia

Noutopalvelu koskee Helsinki-Vantaan porttialueen kauppoja, jotka myyvät verollisia tuotteita. Sen käyttö ei ole mahdollista duty free ja tax free -kaupoista ostetuille tuotteille. Syynä on Suomen tulli- ja verolainsäädäntö.

Uudesta noutopisteestä voi noutaa myös tuotteet, jotka on tilattu Helsinki-Vantaan Click & Collect  sekä  Finnairshop -verkkokaupoista tai Alepa Kauppakassi -verkkopalvelusta.

Lentokenttä

Näistä verkkokaupoista voivat Finavian mukaan tehdä ostoksia kaikki halukkaat. Noutopiste on sijoitettu lentokentän juna-aseman sisäänkäynnin tuntumaan ja on avoinna vuorokauden ympäri.

Noutopalvelu on maksutonta myymälätoimitusten ja Helsinki-Vantaan Click & Collect -verkkokaupassa tehtyjen ostosten osalta. Finnairshop ja Alepa Kauppakassi perivät avustaan palvelumaksun.

Lähde: Finavia Kuvituskuvat: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Jaa artikkeli