Matkailu 16.3.2020

Päivän kuva: Lentoaseman maamerkki pimenee Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentoaseman Terminaali 2:ssa edessä on muutos. Iso taulu -nimellä tunnettu maamerkki, eli kookas lentotietonäyttö pimenee pian lopullisesti.

Suomen suurimmalla lentoasemalla isona tauluna kutsuttu lentotietonäyttö on samankaltainen maamerkki kuin Helsingin keskustassa sijaitseva Stockmannin kello.

Finavia kertoo, että vuodesta 1999 matkustajia palvelleen näytön alta on lähdetty ikimuistoisille matkoille, tavattu ystäviä ja työtovereita, on hyvästelty, naurettu ja itketty. Lentotietonäytön valot sammuvat lopullisesti lähiaikoina, sillä sen tekniikka on tulossa 21 vuoden jälkeen tiensä päähän, eikä varaosia ole enää saatavilla.

Viime päivien korona-uutisissa usein esiintyneessä näytöstä on jo pimentynyt useampi rivi, ja osa lentotiedoista ei näy lähtöaulan matkustajille. Korona-peruutusten vuoksi taulu on ollut hetkittäin poikkeuksellisen dramaattisen näköinen.

Parhaillaan Finavialla mietitään peitetäänkö sammutettu näyttö, ja otetaanko se jossain vaiheessa kokonaan alas. Finavia on sosiaalisen median kanavissaan pyytänyt hiljattain jakamaan kuvia ja rakkaimpia muistojaan hetkistä isolla taululla kerättäväksi muisteluvideoon, joka on luvassa tuonnempana.

Ajantasaiset lento- ja bag drop -tiskien tiedot ovat näkyvillä lähtöterminaalin lukuisista pienemmistä monitoreista. Kevään aikana monitoreja tulee lähtöaulaan lisää. Lentotiedot löytyvät myös Finavian nettisivuilta, Helsinki Airport -applikaatiosta ja lentoyhtiöiden omilta kanavilta.

Vanhan ”ison taulun” lähtölaskenta enteilee Finavian mukaan myös uuden ajan tuloa. Helsinki-Vantaalla on käynnissä lentoaseman historian suurin rakennushanke. Nykyisen terminaalin eteen valmistuu vuonna 2022 uusi lentomatkustajia palveleva sisäänkäynti ja matkakeskus. Myös lähtö- ja tuloaulat kokevat rakennushankkeen myötä täydellisen muodonmuutoksen. Niistä tulee pian osa porttialuetta.

Lähde: Finavia Kuva: Leila Vesalainen

Jaa artikkeli