Kaunispää

Matkailu Uutinen 21.6.2017

Päivän kuva: saadaanko Saariselälle valkea juhannus?

Ei lumisade kesäkuussa aivan tavatonta ole Lapissakaan, mutta keskikesän juhlakelinä toistuva takatalvi ei lämmitä kaikkia.

Keskikesän juhla lähestyy, mutta Saariselällä kesäkuuta on vietetty lähinnä lumisissa merkeissä. Laskettelurinteet avattiin jo kerran uudelleen, vaikka rinnekausi oli jo julistettu päättyneeksi. Viikonlopun mittainen jatkokausi oli ensimmäinen laatuaan, vastaavaa ei ole aiemmin Saariselällä tehty. Rinteeseen päästiin kesäisen kelin vallitessa ja uskaliaimmat valitsivat hiihtovarusteekseen uima-asun.

Tänään lumikausi sai jatkoa, mutta lämpötilan puolesta selvästi talvisemmissa merkeissä. Aamulla Saariselällä herättiin nimittäin lumisateeseen, joka on pitänyt maan valkoisena sitkeästi.

Kaunispää

Kaunispään huipulla uutta lunta saatiin sulaneen päälle pitkin päivää, kuten iltapäivällä ikuistetusta pääkuvasta näkyy. Seuraavaksi jännitetäänkin juhannussäätä.

Vietetäänkö Saariselällä yöttömän yön erikoisuutena valkoista juhannusta, vai kääntyykö keli kesäisemmäksi ja pääsevätkö sisälle suojaan kiikutetut kesäkukat takaisin ulos?

Keskustelua herättänee myös se, onko kyseessä edelleen takatalvi vai vuoden 2017 ensilumi?

Kuvat: Tarja Manninen Teksti: Antti Hentinen

Jaa artikkeli