Sofia_pulumummo_VE

Matkailu 28.9.2019

Päivän kuva: Sofian pulumummu ja mahtava ensivaikutelma

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Sofiassa kokemus on mitä positiivisin. Kiitos siitä kuuluu paikalliselle mummulle puluineen.

Bulgarian pääkaupungin Sofian turistien suosiman kävelykadun eli Vitosha-bulevaridin alussa istuu pulujen ympäröimä mummu.

Pulut tykkäävät selvästi mummun niille tarjoamista siemenistä ja mummu tarjoaa siemeniä ystävällisesti myös vierailijan kouraan, jolloin puluparvi lehahtaa tämän kädelle. Tässä vaiheessa mieleen iskee se ajatus, että paljonkohan tästä huvista pitäisi maksaa.

Kämmenellinen siemeniä on nopeasti nokittu, mutta mummu ei ole käsi ojossa, eikä oikeastaan edes näytä siltä, että hän kaipaisi kolikkoa.

Hämmästykseni mummu kaivaa vielä nuttunsa uumenista kosteuspyyhkeen, jolla saa nopeasti desinfioitua kädet, eikä vielä senkään jälkeen näytä siltä, että hän olisi kolikkoa vailla. Tämä on hyvä, sillä taskussa ei ole vielä latin latia paikallista valuuttaa.

Tämä on vasta ensikosketus kaupunkiin. Niinpä tyydyn toivottamaan vain hyvää päivänjatkoa. Mummu vilkuttaa iloisesti takaisin. Ensivaikutelma Sofiasta lupaa hyvää.

Teksti ja kuva: Vesa Eskola

Jaa artikkeli