Yllättäviä löytöjä sillan alta Faro Algarve simpukat

Matkailu Ulkomaanmatkailu 24.6.2018

Päivän kuva: Yllättäviä löytöjä sillan alta

Välillä, kun sitä etsii erikoisempaa kuvakulmaa auto-otokselle, sitä törmää aivan uudenlaisiin näkökulmiin.

Moottori oli uuden kolmannen sukupolven Kia Ceedin koeajomatkalla eteläisessä Portugalissa Algarvessa. Lennot olivat Faroon, joten heti lentokentältä liikkeelle lähdettäessä oli pakko poiketa ottamaan autokuvia Faron edustalla olevan hiekkasärkän muodostamalta uimarannalta. Särkälle johtaa yksi kapea silta, ja kun auton laittoi parkkiin sillan toiselle puolen, pystyi sillan läpi kuvaamaan autoa mainiosti laskuveden aikaan.

Yllätys oli vain melkoinen, mitä kaikkea sillan alta löytyi. Sillan rakenteet olivat mustanaan simpukoita, ja paikalliset kalastajat olivat tietenkin ämpäriensä kanssa runsailla apajoilla.

Eli, jos simpukkanälkä yllättää, ja olette liikkeellä noilla kulmilla; nyt tiedätte, mistä niitä simpukoita löytyy. Emme tosin tiedä, miten mustasukkaisia paikalliset ovat simpukoistaan eli miten ämpärin kanssa heidän apajilleen tulevaan turistiin mahdollisesti suhtaudutaan…

Turvallisempi tapa on osallistua erikseen turisteille järjestetyille simpukoiden keräyssafareille. Vielä täydellisempi kokemus on, kun simpukoista valmistetaan keräilyn jälkeen tuore illallinen. Ja jos merenelävät kiinnostavat laajemmalti, Farossa kannattaa pysähtyä myös osterifarmille.

Yllättäviä löytöjä sillan alta

Teksti ja kuva: Vesa Eskola

Lue myös:

Jaa artikkeli