lammas

Matkailu Uutinen 22.1.2017

Palvelukseen halutaan paimen – tarjolla erilainen lomaviikko

Kiinnostaisiko lomailu upeissa maisemissa, kelpaisiko kiireetön elo luonnon helmassa? Jos vastaus on kyllä, Metsähallituksella saattaisi olla sinulle unelmapesti.

Metsähallitus etsii kesälomalaisia kansallispuistojen ja suojelualueiden lammas- ja lehmipaimeniksi. Viikon mittaisen pestin etuja ovat pestiä tarjoavan Metsähallituksen mukaan muun muassa kauniit maisemat ja luonto. Paimenen toimenkuvan luvataan olevan kiireetön.

Paimenia haetaan kaikkiaan 12 eri kohteeseen aina pohjoisinta Lappia myöten. Palkkaa paimen ei ponnistuksistaan saa. Lomaviikon majapaikkana toimivasta mökistä sen sijaan peritään vuokraa, joten tienaamaan paimenena ei pääse, ellei elämystilin karttumista lasketa.

Aiempaa kokemusta ei vaadita

Paimenen päivittäisiin askareisiin kuuluu muun muassa lampaiden laskemista, silmälläpitoa ja raikkaan juomaveden kuskaamista. Aikaa jää Metsähallituksen mukaan lampaiden hoidon lomassa myös esimerkiksi retkeilyyn.

lammas

Metsähallituksen Luontopalvelujen henkilökunta perehdyttää uudet paimenet, joten aiempaa kokemusta lampaiden tai lehmien hoidosta ei välttämättä tarvita. Lammas- ja lehmipaimenet voivat halutessaan osallistua myös muihin kansallispuiston töihin.

Suuren hakijamäärän vuoksi lammas- ja lehmipaimenviikoille pääsevät on arvottava. Metsähallituksen mukaan viime vuonna hakijoita oli yli 3 000. Paimenhaku on käynnissä maanantaihin 23.1. saakka, joten kiinnostuneiden ei kannata aikailla.

Lisätietoja erikoisesta kesälomamahdollisuudesta Luontoon.fi -verkkosivustolla.

Lähde: Luontoon.fi Kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli